Houten aanplakborden nu weer niet duurzaam genoeg – Aanbestedingsnieuws

Houten aanplakborden nu weer niet duurzaam genoeg

Alkmaar heeft met een gezamenlijke inkoop met Heerhugowaard (dat zichzelf voortaan gemeente Dijk en waard noemt) houten verkiezingsborden vervangen voor trotterborden. Zo valt er weinig te smeren en te plakken voor actieve partijleden.

Model Trotterbord ©Dijk en Waard 2022

Op die trotterborden staan alle verkiezingsposters even groot en in volgorde van partijgrootte c.q. d kieslijst. De gemeente Dijk en Waard met de nog redelijk verse PvdA burgemeester Maarten Poorter, afkomstig uit de deelraad van Amsterdam Oost, is er in elk geval tevreden mee.

Dat blijkt uit en collegebrief van 7 februari aan de gemeenteraad van Dijk en Waard.

https://dijkenwaard.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Document/f824de63-5b4f-4664-8bfe-d23f1b75e7f0?documentId=0e1ba298-36d6-4e8c-a2c9-34d1f6d7589c

Bij de herindelingsverkiezingen in 2021 is er geëxperimenteerd met het gebruik van twee trotterborden, één in Langedijk en één in Heerhugowaard. Het experiment is goed bevallen. De borden hebben een zichtbare lay-out en in één oogopslag zijn alle campagneposters zichtbaar voor de kiezers. Er ontstaat een eenduidige uitstraling voor alle deelnemende politieke partijen, doordat iedere partij dezelfde ruimte tot zijn beschikking krijgt.

Met de trotterborden wordt tevens voorkomen dat posters over elkaar heen worden geplakt. De gemeente heeft een meerjarencontract (voor vijf jaar) afgesloten voor de huur van de trotterborden, maar omdat de trotterborden voor komende verkiezingen niet meer gehuurd konden worden, zullen voorafgaand aan de komende verkiezingen eenmalig blindframe verkiezingsborden worden geplaatst.

Voor als dat nog niet genoeg volgens het nieuwlinkse kader was, worden de stemmen ook inclusief geteld door mensen met een verstandelijke beperking via de Stichting Prokkel.

▪ De Hugo Hopper wordt ingezet in de gehele gemeente Dijk en Waard om het stemmen zo toegankelijk mogelijk te maken voor al onze inwoners. De kiezers kunnen kosteloos van en naar het stembureau gebracht worden door de Hugo Hopper.
▪ Op locatie gemeentehuis Heerhugowaard zal een stemmal aanwezig zijn voor blinden en slechtzienden. Het gebruik hiervan zal na afloop geëvalueerd worden.

NDR:

Het is soms moeilijk te volgen hoe het er in de hoofden van politiekers en bestuurders aan toe gaat. De ene keer is hout een duurzaam en sustainable materiaal goed genoeg om er woontorens of duurzame spoorbruggen mee te bouwen,  ondanks ons gesputter dat hout toch echt minder duurzaam is dan beton.

MKI Farce leidt tot houten loopbrug in Zwolle

De andere keer is nu en dan is hout weer uit den boze en mag een geplastificeerde triplex plaat of zelfs een lcd scherm hout vervangen.  Combineer het anders allemaal in 1 en bouw een woontorenspoorbrug van duurzame plastic ledschermen. Mochten we nu staan te juichen dat het allemaal zo duurzaam is van de heer Poorter, weest gewaarschuwd. Maarten Poorter heeft nog net niet zelf de bijl gezet in de 75 jaar oude iepen van de Eerste van Swindenstraat waar hij de keus had het links of rechts of zelfs geheel te laten staan. Zo veel is hem aan het groen in de nabije omgeving niet gelegen, als bestuurder.

Zie ook:

https://dijkenwaardcentraal.nl/60130305-geen-houten-verkiezingsborden-meer-in-dijk-en-waard

https://dijkenwaard.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Document/f824de63-5b4f-4664-8bfe-d23f1b75e7f0?documentId=0e1ba298-36d6-4e8c-a2c9-34d1f6d7589c

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *