N247 Monnickendam Volendam dit jaar aanbesteed – Aanbestedingsnieuws

N247 Monnickendam Volendam dit jaar aanbesteed

De provincie Noord-Holland gaat werken aan de weg tussen Monnickendam en Volendam. Dat berichtte de provincie vorige maand. Het werk aan de N247 tussen Monnickendam en Volendam wordt dit jaar aanbesteed en in 2024 en 2025 uitgevoerd. . Op een deel van de N247 wordt een kruispunt aangepast zodat bus en autoverkeer beter doorstromen.

Er wordt een nieuw fietspad aangelegd en andere fietspaden worden verbreed. Ook komt er een vrij liggende busbaan en worden de P&R-voorzieningen uitgebreid. Dit gebeurt in combinatie met groot onderhoud. Door werk slim te combineren, wordt hinder beperkt en verspilling tegen gegaan.

Het is een van de deelprojecten van programma Bereikbaarheid Waterland. Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam werken samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam aan de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in de regio Waterland. De verkeersveiligheid moet daarbij verbeteren en de leefbaarheid en de natuur mogen er niet op achteruitgaan. Bereikbaarheid Waterland kent meerdere deelprojecten.

Een ander deelproject binnen het programma is kruispunt Het Schouw. Het verkeer loopt hier dagelijks snel vast. In oktober 2021 besloot de provincie om het werk aan het deelproject bij Het Schouw tijdelijk stil te leggen. Door de grondwaterstanden bleek de gekozen oplossing met onderdoorgangen voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming op het kruispunt niet uitvoerbaar. “Het gaat anders, maar we gaan door”, zei gedeputeerde Jeroen Olthof toen. Een studie die dit jaar wordt uitgevoerd, kijkt naar haalbare oplossingen, waarna één van die oplossingen wordt uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp.

Bron: Noord-Holland, 25 januari 2023

NB d cirkels komen uit een andere aanbesteding:

Noord-Holland publiceert Reconstructie N247 tender

Werkelijkheid haalt aanbesteding Het Schouw in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *