Het blijft modderen met de Fietsenstalling Den Haag – Aanbestedingsnieuws

Het blijft modderen met de Fietsenstalling Den Haag

Foto: Den Haag.nl

In Juli 2018 berichtten wij u al uitvoerig over het mislukken van aanbestedingen met betrekking tot de bouw van een fietsenstalling in Den Haag onder Het Julianaplein bij het Centraal Station. Aanbesteding fietsenstalling Den Haag mislukt Nu vernemen we in “Denhaagcentraal.net dat het wederom hommeles is met de fietsenstalling. Hij is alweer vertraagd, een verbindingstunnel moet opnieuw worden aanbesteed en wordt wellicht ook weer 3,5 miljoen duurder. Voorzien is nu dat pas halverwege 2020 de Hagenaars en bezoekers er hun fietsen kunnen stallen.

Knelpunt is dat men in al aan de fietsenstalling was begonnen terwijl het bovenliggende enorme appartementen gebouw nog in de ontwerpfase was. De fundering van dit appartementengebouw moet in de fietsenstalling komen. Het betekent dat de fietsenstalling al in gebruik is terwijl men oven op het dak van de stalling nog druk aan het bouwen is. Dit neemt natuurlijk allerlei val gevaar met zich mee en moeten er allerlei extra voorzieningen worden gemaakt. Als de stalling gereed is kan hij pas een half jaar later open omdat dan de bovenliggende bouw is gevorderd tot negen verdiepingen. Dan, zo is het verhaal, zal vallend bouwmateriaal, niet meer op de stalling vallen.

Voorlopig maar uitstappen op Hollands Spoor dus. De verkeerssituatie voor fietsers vanaf het station richting Herengracht is ook al niet optimaal.

Bron. denhaagcentraal.net

 

1 thought on “Het blijft modderen met de Fietsenstalling Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *