Fontys plaatst marktconsultatie eten en drinken – Aanbestedingsnieuws

Fontys plaatst marktconsultatie eten en drinken

Foto: Pexels.com/Lukas

Jarenlang is de catering van Fontys in handen geweest van Sodexho. Maar na de laatste aanbesteding waren beide partijen ontevreden. De een over de kwaliteit en de ander over de gerealiseerde omzetten. En toen kwam ook nog Corona. Contract werd ontbonden en er volgde mede door Corona geen nieuwe aanbesteding. Dat had grote gevolgen voor de overname van het personeel van de cateraar. Leest u alles nog eens na op Contractvrijheid Geen Code Verantwoord Marktgedrag in Sodexo zaak.

Nu komt er met ingang van september 2021 een nieuwe cateraar. Om de aanbesteding hiervoor voor te bereiden heeft Fontys een marktconsultatie geplaatst.  Fontys is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs van Nederland, met meer dan 4.700 medewerkers en bijna 44.000 studenten. Er zijn 27 instituten die samen 81 bacheloropleidingen verzorgen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service, 28 masteropleidingen en 13 Associate degrees aanbieden. Ook verzorgt Fontys diverse cursussen en trainingen. Behalve op onderwijs legt Fontys zich – met onder andere 46 lectoraten – toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten. De opleidingen zijn verspreid over een aantal locaties in Nederland, vooral geconcentreerd in het zuiden van het land (o.a. Eindhoven, Tilburg en Venlo).

Fontys heeft vanaf september 2021 behoefte aan een nieuwe invulling op het gebied van eten en drinken. Fontys wenst op locaties met voldoende potentie bediende koffieconcepten en horecakiosken en op alle locaties de mogelijkheid tot het bestellen van lunchservice. Omdat het onduidelijk is hoe de markt van eten en drinken in onderwijsinstellingen er in de “nieuwe werkelijkheid na corona” uitziet en wat haalbaar is, wenst Fontys een marktconsultatie uit te voeren.

De consultatie bestaat uit een schriftelijk deel met 19 vragen en een gesprek in de periode van 30 november tot 8 december 2020.  Het aantal
pagina’s voor de beantwoording is niet formeel gelimiteerd: Fontys vraagt u omwille van efficiency wel zoveel mogelijk te beperken tot concrete informatie, waarbij de antwoorden onderbouwd zijn. 

Bron: Tenderned 13 november 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/211585

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *