Electrische shovel plaveit Amsterdamse wegen – Aanbestedingsnieuws

Electrische shovel plaveit Amsterdamse wegen

Aannemersbedrijf Rutte plaveit de Amsterdamse wegen met een electrische shovel. Het is een primeur in de bouw. De electrische shovel is pas sinds april dit jaar op de markt. Amsterdam werkt samen met Rotterdam en Rijkswaterstaat aan een verduurzaming van werkzaamheden. De shovel wordt ingezet bij het vernieuwen van de bestrating op het Singel. Voor zover bekend is het de eerste electrische shovel die volcontinu wordt ingezet.

Wethouder Choho complimenteert deze Amsterdamse aannemer met deze belangrijke stap richting duurzaam bouwen. umi1802“Amsterdam is een dynamische stad waar voortdurend wordt gebouwd en verbouwd. Het gebruik van voertuigen en machines die geen stank- en lawaaioverlast veroorzaken en tegelijkertijd bijdragen aan schone lucht en klimaatbeheersing juichen wij toe. Het inzetten van een elektrische shovel vormt een mooie toevoeging aan het Amsterdamse programma om te komen tot een uitstootvrije stad in 2025.”

Ook de CO2 emissie kan worden beperkt door machines in de nachtelijke daluren te laden met groene stroom. Elektrisch materieel is tenslotte veel stiller dan diesel gestookte machines. Naast shovels wordt ook de mogelijkheden onderzocht voor elektrische alternatieven van ander materieel als trilplaten en vrachtwagens.

 

Bron: Amsterdam, 25 november 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *