EBS wint vervoersconcessie IJssel – Vecht – Aanbestedingsnieuws

EBS wint vervoersconcessie IJssel – Vecht

EBS heeft gewonnen van Keolis en Qbuzz met de vervoersconcessie voor de regio IJssel/Vecht. Vervoersbedrijf EBS gaat daarmee de komende dertien jaar het busvervoer in de regio IJssel-Vecht uitvoeren.  Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Apeldoorn en Zwolle. Dat betekent dat het bedrijf vanaf december 2022 het busvervoer in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel verzorgt en vanaf december 2023 ook in de regio IJsselmond en Lelystad.

De provincies betalen hiervoor ongeveer € 80 miljoen per jaar. In totaal gaat het om zo’n 300 bussen. Reizigersorganisaties brachten een advies uit over de eisen aan het vervoerscontract.

©Overijssel 2022

EBS kwam bij de aanbesteding als beste uit de bus. EBS investeert in de ontwikkeling van de chauffeurs. Positief is verder dat EBS de reizigersbeleving centraal stelt, tijdens alle fasen van hun reis en in alle communicatiekanalen en dat EBS goed onderbouwt hoe zij een excellente dienstverlening gaat bereiken. Ten slotte levert EBS met haar duurzaamheidsstrategie een goede bijdrage aan de doelstelling van de provincies om landelijke afspraken over verdere verduurzaming van het openbaar vervoer versneld te realiseren. EBS zet een groot deel van de huidige elektrische bussen in.

Bij de aanbesteding is rekening gehouden met de gevolgen van de coronapandemie. Zo krijgt de vervoerder meer mogelijkheden om bij wijzigingen in de vraag de dienstregeling daarop aan te passen. De vervoerder loopt ook minder risico als er minder reizigers de bus nemen. In de aanbesteding is veel aandacht gegeven aan het herstel van het aanbod van openbaar vervoer door een vervoerder met een duidelijke visie en strategie voor ontwikkeling van openbaar vervoer in de toekomst.

Bron: Overijssel, 13 april 2022

Zie ons eerdere bericht over de aanbesteding:

Aanbesteding Concessie IJssel Vecht 2022-35 is gestart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *