DNB laat Centric vallen en houdt nieuwe aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

DNB laat Centric vallen en houdt nieuwe aanbesteding

Aanbesteden omdat het moet. En dan zelfs nog eerder aanbesteden en niet gebruik maken van de optie om het contract te verlengen. Dan moet een overheidsinkoper wel van je af willen want aanbesteden willen ze liever niet. De Telegraaf speculeert aan de hand van “insiders” dat het opmerkelijk is, dat De Nederlandse Bank DNB geen gebruik maakt van de verlengingsoptie.

AG Connect berichtte in 2021 dat het DNB had aangedrongen op een vertrek van Sanderink uit het bestuur van Centric.  Sanderink, tevens baas van Strukton, zou zich, zo berichtte de Telegraaf weer, eind 2020 verzet hebben en daarbij bedreigingen geuit hebben en bewijs vernietigd hebben, volgens een deurwaarder. De roddel vindt plaats over onder meer het hoofd van zijn ex-vriendin en huidige vriendin die overal aanstichters in zouden zijn.

Speculaties alom, maar de bottom line is:

Foto: Pixabay.com

er zit dus een automatiseringsaanbesteding aan te komen,

van De DNB en dat is goed nieuws voor nog wel hordes andere automatiseerders, maar slecht nieuws voor het bijbehorende personeel dat als gevolg van de prijsdruk bij het aanbesteden weinig tot geen invloed heeft op het salaris.

 

Bron:
https://fd.nl/bedrijfsleven/1432661/dnb-ziet-af-van-verlengen-contract-centric

https://www.telegraaf.nl/financieel/455549667/zakenman-gerard-sanderink-bedreigt-politie-inspecteur-en-vernietigt-bewijs

Zie ook:

FNV maakt van aanbesteden verkiezingsitem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *