Innovatiesubsidies voor Zuid-Hollandse ondernemers – Aanbestedingsnieuws

Innovatiesubsidies voor Zuid-Hollandse ondernemers

Er komt €4,8 miljoen beschikbaar voor Zuid-Hollandse innovatieve startende ondernemers om hun innovatie te testen en vervolgstappen te zetten met hun bedrijf.

Gedeputeerde Meindert Stolk (Economie en Innovatie) reikte de eerste €350.000 uit aan het Delftse Valley Optics. Zij brengen hiermee hun software voor optische systemen, onder meer gebruikt in de ruimtevaartsector, een stap verder naar de markt.

Deze zogeheten VroegeFaseFinanciering – in de vorm van een lening – kwam voorheen beschikbaar via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De regeling is bedoeld voor bedrijven die hun innovatieve, vaak technische oplossingen willen testen om zo de werking te kunnen bewijzen. Dat is nodig om andere investeerders of potentiële klanten te vinden en volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van een product. Vanaf dit jaar zal het Zuid-Hollandse fonds UNIIQ de regeling uitvoeren voor onze provincie; dichtbij de bedrijven en dus gemakkelijker bereikbaar en met kennis van andere regelingen en activiteiten in de regio. De provincie Zuid-Holland draagt €2 miljoen bij aan het fonds. Andere investeerders zijn gemeente Den Haag en het ministerie van EZK. Ondernemers kunnen maximaal €350.000 aanvragen.

Bron: Zuid-Holland, 3 maart 20229

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *