De soap van de Zaanbrug – Aanbestedingsnieuws

De soap van de Zaanbrug

Nieuwe Situatie
Foto: Royal Haskoning / DHV Architecten

Als we schrijven de Soap van de Zaanbrug, betekent dit dat de vernieuwde aanbesteding wederom is mislukt. Onze eerdere artikelen over de Zaanbrug maakten de stroeve gang naar een nieuw brug al duidelijk. NoordHolland bereidt aanbesteding Zaanbrug voor , Miljoenen Budgetoverschrijding Zaanbrug geheim gehouden en Geheimzinnigheid troef bij aanbesteding Zaanbrug.

Die geheimzinnigheid was opgevoerd door de fractie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid, de partij had gemerkt dat de datum van gunning gepasseerd  was en ware reuze benieuwd wie de opdracht gegund had gekregen. De penvoerder de provincie , vond dat bekendmaking bij de gemeenten lag en de gemeenten zwegen. Dat gebeurt wel vaker als de alcateltermijn nog loopt, men is als de dood voor processen door afgewezen aanbieders, dan kun je maar het beste als een mol onder de grond blijven.

In dit geval ligt het ingewikkelder

“Uit toetsing van deze aanbiedingen is gebleken dat geen van de partijen de werkzaamheden binnen de gevraagde voorwaarden en het maximale budget van 13,75 miljoen euro uit kunnen voeren. Omdat de provincie, de gemeenten Zaanstad en Wormerland en de twee marktpartijen mogelijkheden zien om er samen uit te komen, gaan zij hierover met elkaar in gesprek.”

Uit”https://www.deorkaan.nl/aanbesteding-zaanbrug-opnieuw-mislukt/”

Tenderned stelt het wat plastischer

De opdracht/het perceel wordt niet gegund

Er zijn geen inschrijvingen of deelnemingsaanvragen ontvangen, of deze zijn allemaal afgewezen

De partij POV (Partij voor Ouderen en Veiligheid) is niet zo’n voorstander van vervanging van de brug, die kan met enkele maatregelen nog 30 jaar mee. Maar stoppen met het hele gedoe schijnt niet mogelijk te zijn. Er is in het voortraject al veel geld uitgegeven, dus doorgaan is beter. Nu is dit maar de vraag, het geld dat er momenteel al is geïnvesteerd (Sunk Costs) is weg en zou geen argument moeten zijn in het stoppen of doorgaan van het proces. Je bent het hoe dan ook kwijt.Naar het zich nu laat aanzien gaan de afgewezen aanbieders om tafel met de Provincie en de beide gemeenten. Gaan we er van uit dat stoppen nog steeds geen optie is zijn er een aantal opties:

  • Er komt (wéér) meer budget
  • Er komt minder brug
  • Marktpartijen maken een knieval
  • Combinatie van genoemde

Wat het gaat worden weet aanbestedingsnieuws ook niet, maar we houden in de gaten hoe de brug geslagen gaat worden, hetgeen meteen een “brugje”is naar een volgend artikel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *