Consortium BAM-Heijmans-TBI uit tender ViA15 – Aanbestedingsnieuws

Consortium BAM-Heijmans-TBI uit tender ViA15

Het consortium van BAM, Heijmans en TBI heeft zich teruggetrokken uit de aanbesteding voor de verlenging van de A15 bij Nijmegen, bekend onder de naam ViA15. Eerder trokken VolkerWessels en Boskalis zich al terug.

ViA15 heeft betrekking op het doortrekken van de A15 bij Nijmegen over een lengte van 12 km en het aansluiten van deze snelweg op de A12, waarmee een rechtstreekse verbinding ontstaat tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Het gaat om een DBFM (Design, Build, Finance, Maintain) contract.

De consortiumpartners zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat verdere deelname aan deze tender niet past binnen een selectief inschrijvingsbeleid, dat gericht is op het verwerven van opdrachten met beheersbare risico’s en gezonde marges.

Het consortium ziet af van deelname op grond van de in de tenderdocumenten verstrekte informatie over de technische complexiteit en de contractuele voorwaarden in relatie tot de verdeling van risico’s. (Cursivering redactie Aanbestedingsnieuws, zie ook: Externe milieurisico’s niet in aanbesteding A27 Amelisweerd)

Door het terugtrekken van dit BAM-HEIJMANS-TBI zijn nog slechts twee partijen voor deze opdracht over. Het gaat om Dura Vermeer in combinatie met Besix en Hochtief en Van Gelder in combinatie met Jan de Nul en Macquarie.

Bron: BAM/Heijmans, 11 november 2018

Zie voor de terugtrekking van VolkerWessels ons artikel van 20 september. VolkerWessels haakt af bij aanbesteding Via15
De conclusie in dat artikel blijft overeind.
“Voor die 850 miljoen moeten de aannemers wel door een fikse bureaucratische molen. Aan de hand van de planning valt het Aanbestedingsnieuws op dat VolkerWessels wel heel vroeg in de trechter/draaikolk afhaakt. Terwijl de eerste echte informatie over het project nog moet komen, in de Eerste Selectiefase die net vorige week begonnen is, haakt VolkerWessels al af. Dat kan natuurlijk zijn vanwege de aannemer zelf.  Maar het kan ook zijn, dat het project gewoon volslagen absurd is en wat je ervoor moet doen als aannemer met een 1/3 winkans eveneens.”
Inmiddels gaat het om 1/2 winkans, tenzij de rest de komende dagen ook nog afhaakt, wat eerlijk gezegd wel verwacht mag worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *