Connexxion begint mobiliteitscentrale Noordoost Friesland – Aanbestedingsnieuws

Connexxion begint mobiliteitscentrale Noordoost Friesland

Gemeenten uit Noordoost Friesland, de provincie Friesland en Connexxion Taxi Services B.V. hebben 8 december contracten getekend, voor de uitvoering van de mobiliteitscentrale. Vanaf 1 augustus neemt Connexxion de ritten aan voor doelgroepenvervoer en plant die in. Vanaf december 2017 regelt de mobiliteitscentrale ook het Opstapper-vervoer in Noordoost Friesland.

Connexxion voert de mobiliteitscentrale in ieder geval tot eind 2020 uit. In die periode is het de bedoeling dat het vervoersysteem verder wordt ontwikkeld en misschien ook andere vormen van vervoer aansluiten. De voorlopige gunning van die aanbestedingsprocedure is nu dus definitief geworden. De mobiliteitscentrale staat los van het vervoer. Een aanbesteding daartoe start eind dit jaar. Met de mobiliteitscentrale wordt de operationele regie ten aanzien van de planning gescheiden van de uitvoering van het vervoer.

De gemeente Dongeradeel heeft de aanbesteding georganiseerd. De aankondiging van de opdracht is op 2 augustus op TenderNed geplaatst en op 21 september gerectificeerd. Met de rectificatie is de deadline verlaat: in plaats van: Datum: 23/09/2016 Tijdstip: 12:05
Te lezen: Datum: 03/10/2016 Tijdstip: 12:05

Dongeradeel meldt over de gunningsbeslissing: “Uit alle inschrijvingen voor de aanbestedingsprocedure kwam Connexxion als beste uit de bus als het gaat om de score op kwaliteit en ook op de totaalscore kwaliteit en prijs. De voorlopige gunning van die aanbestedingsprocedure is nu dus definitief geworden.”

mobiliteitscentrale-werkwijze
Bron: Aanbestedingsleidraad Vervoersysteem Noordoost Fryslân – Gemeente Dongeradeel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook:

http://www.dongeradeel.nl/gemeente-dongeradeel/2016_41721/item/mobiliteitscentrale-noordoost-fryslan-van-start-met-voorbereiding_12934.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *