Aanbesteding actieteam pesten op de werkplek – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding actieteam pesten op de werkplek

Binnen het programma Duurzame inzetbaarheid en de aanpak ‘Pesten’ worden werkgevers en werknemers gestimuleerd en gefaciliteerd om tijdig de juiste maatregelen op het gebied van werkstress en ongewenste omgangsvormen te nemen. Met dit Actieteam wil het ministerie hier een extra impuls aan geven, met name als het gaat om de oorzaken van psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Het doel van het Actieteam is om organisaties die wel willen, maar niet goed weten hoe, op weg te helpen met interventies die zij kunnen doen om het gedrag en de cultuur te veranderen. Bijvoorbeeld als het gaat om een te hoge werkdruk of ongewenste omgangsvormen. Daarnaast is het doel om businesscases te creëren die andere organisaties kunnen laten zien hoe de aanpak er uit kan zien en wat het oplevert. Het Actieteam zal zich zowel richten op organisaties in sectoren met de grootste risico’s (waaronder de overheid, zorg en onderwijs) als op organisaties in een aantal private branches/sectoren met minder grote risico’s.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich zowel zelfstandig als in samenwerking met andere partijen (combinatie) inschrijven. De inschrijving dient voor woensdag 14 juni 2017 te zijn ingediend. De verwachting is dat in de eerste helft van augustus bekend is welke partij de aanbesteding heeft gewonnen.

Bron, Ministerie SZW, 24 april 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *