Afzonderlijke marktconsultaties publiceerbaar in TenderNed – Aanbestedingsnieuws

Afzonderlijke marktconsultaties publiceerbaar in TenderNed

Vanaf afgelopen zaterdag kunnen aanbestedende diensten kunnen marktconsultaties afzonderlijk aanmaken in TenderNed. Dat betekent dat een marktconsultatie niet verbonden hoeft te zijn aan een inkoop. De aanbestedende dienst kan nu ook een einddatum invoeren bij de marktconsultatie. Deze datum is niet verplicht en dus ook geen harde termijn om na te volgen. TenderNed noemt het een grote verbetering dat nu via de berichtenmodule berichten kunnen worden verstuurd en ontvangen. In plaats van enkel een aankondiging van een marktverkenning is de marktconsultatie nu een interactieve procedure geworden.

Ook voor ondernemers wordt het makkelijker een marktconsultatie terug te vinden. Er kan namelijk op worden gefilterd in het zoekscherm op specifiek marktconsultaties. Daarnaast kunnen ondernemers die aanbestedingen toevoegen aan Mijn Aanbestedingen, zodat ze ook berichten kunnen sturen en ontvangen.

Daarnaast kunnen ook bestanden met zsx, zsu en nsu extensies worden geupload en kan de ondernemer geen documenten meer uploaden of gunningscriteria beantwoorden als hij niet door de aanbestedende dienst is uitgenodigd om in te schrijven. Als er Engels wordt ingevoerd, wordt de aanbestedende dienst erop gealerteerd dat echt alles in het Engels moet worden ingevoerd. En bij een onderhandse procedure is het mogelijk om na het versturen van de voorlopige gunning, de aanbesteding te verplaatsen naar afgeronde aanbestedingen.

Zie verder:

https://www.tenderned.nl/sites/default/files//Verbeteringen_TenderNed_26_november_2016.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *