Zwolle gunt ondergrondse fietsenstalling aan Boskalis – Aanbestedingsnieuws

Zwolle gunt ondergrondse fietsenstalling aan Boskalis

De gemeente Zwolle heeft aan Boskalis Nederland opdracht verleend voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling van 5.475 fietsen en de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg. Boskalis heeft plannen aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding, volgens een woordvoerder..

©Zwolle 2018

Een beoordelingssteam, gevormd door de gemeente Zwolle, NS Stations, ProRail en Fietsersbond Zwolle, heeft de plannen van de vijf deelnemende bedrijven beoordeeld op prijs, de kwaliteit van de stalling en de openbare ruimte, het beperken van overlast tijdens de bouw en de mate waarin het ontwerp duurzaam is.

Het ontwerp van de stalling leidt tot meer comfort voor de gebruikers en een betere beleving, aldus de beoordelaars. De aanneemer heeft vooral goed gescoord op het beperken van overlast en hinder voor de ondernemers, bewoners en reizigers in en rondom het Stationsplein. Ook de wijze waarop invulling wordt gegeven aan duurzaamheid, stond voorop.

Als aannemer met de beste prijs-kwaliteitverhouding is Boskalis  Nederland winnaar van de aanbesteding. Boskalis zal de aangeboden plannen om de ondergrondse fietsenstalling aan te leggen en de openbare ruimte op het Stationsplein en de Stationsweg te herinrichten de komende periode verder uitwerken. Begin oktober 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd en openbaar gemaakt. De Spoorcafe’s in de aankomende twee jaar worden benut om de stand van zaken van het ontwerp en de bouw toe te lichten.

Met een financiële bijdrage van ProRail en provincie Overijssel gaat de gemeente Zwolle van voorjaar 2019 tot eind 2020 een ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen onder het Stationsplein bouwen en de openbare ruimte op het Stationsplein de de Stationsweg herinrichten. Het bouwproject maakt onderdeel uit van het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle.

Bron: Zwolle, 21 augustus 2018

Zie ook een nieuw ontwerp van het stationsgebied door Karres + Brands.
https://vimeo.com/212569316

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *