Zwembad Tholen gered met PPS constructie – Aanbestedingsnieuws

Zwembad Tholen gered met PPS constructie

Laatst geupdate op november 10, 2016 door redactie

Het zwembad in Tholen wordt gered met een PPS-constructie. Dat bericht de lokale Thoolse krant, de Thoolse Bode.  Men vreesde een vertraging als nu pas aan de uitvoering  zou worden begonnen. Daarom werd in juli besloten met een motie van de gemeenteraad, om alvast te starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van Zwembad de Spetter, zonder de bestuursopdracht daartoe af te wachten.

De lokale krant bericht over de verhouding tussen de aanbestedingsprocedure en een PPS-constructie:

De PPS-constructie die nu gezocht gaat worden voor het zwembad in Sint-Maartensdijk houdt in dat een overheidsinstantie – zoals in dit geval de gemeente Tholen – samenwerkt met een ondernemer. In tegenstelling tot een openbare aanbesteding, waarbij de gemeente de uitvoering gedetailleerd vastlegt in een Programma van Eisen, ‘bemoeit’ de gemeente zich bij deze constructie niet met de inhoud. Zolang het gewenste einddoel (het zwembad) maar gerealiseerd wordt. Op deze manier heeft de ondernemer alle vrijheid om naar eigen inzicht de bouw van het zwembad vorm te geven.

Bron afbeelding: Zwembad de Spetter www.despettertholen.nl
Bron afbeelding: Zwembad de Spetter www.despettertholen.nl

Bron: PPS nieuws, Thoolse Bode, De Spetter, 20 oktober 2016

Update 10-11-16 

Op TenderNed is een opdracht geplaatst voor de renovatie van zwembad de Spetter.Het zwembad heeft een aantal bezoekers van 29.000 per jaar. De exploitatielasten dienen te worden teruggebracht tot €88.000 per jaar.  Voor de renovatie is een bedrag van €1,15 miljoen beschikbaar. Uitgangspunt is dat de horecafunctie voor 80% van de tijd gecombineerd kan worden met de kassa/toegangscontrolefunctie.

De opdracht vermeldt:

De gemeente Tholen heeft de intentie om zwembad ‘De Spetter’ in 2017 / 2018 te gaan renoveren. Hiervoor wil zij een bouwteamovereenkomst aangaan met één marktpartij.

[…] Op woensdag 16 november 2016 wordt er een gezamenlijke schouw georganiseerd op de locatie: Zwembad de Spetter, Zoekweg 4 te Tholen. De schouw start om: 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 12.00 uur. U dient zich vooraf aan te melden voor de schouw via de contactpersoon d.vanzessen@inkoopwestbrabant.nl.

Zie verder: https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/ef2efb0dfc72e9f36674f547bcd1d738/pageId/D909C/oudercode/nr/kijkdoorhetmenu/u/huidigemenu/aankondigingen/menubalkoproep/true/cid/268589/cvp/join#

spetter-exploitatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *