Zutphen wil thuishulp niet aanbesteden maar in stichting onderbrengen – Aanbestedingsnieuws

Zutphen wil thuishulp niet aanbesteden maar in stichting onderbrengen

Zutphen heeft besloten de thuishulp niet te willen inkopen via een aanbesteding. In plaats daarvan wil het de thuishulp onderbrengen in een Stichting. Vanuit het hele land blijkt belangstelling voor Zutphen, hoe het dat wil gaan doen. Zutphen heeft zijn voornemen voorgelegd aan de gemeenteraad. Maar eerst moet er een haalbaarheidsonderzoek komen.

Zutphen zou daarmee de eerste gemeente zijn in Nederland die thuishulp wil inbesteden via een Stichting, aldus Zutphen. Dat betekent dat de zorg niet meer bij verschillende zorgaanbieders ingekocht zal worden. Medewerkers komen in dienst van de nieuw op te richten stichting. Alle cliënten in de gemeente die in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp, krijgen de hulp via de stichting. Deze constructie geeft medewerkers meer zekerheid en minder wisselingen van werkgever.

Voorlopig verandert er niets voor bewoners die huishoudelijke hulp ontvangen. De huidige overeenkomsten lopen tot 1 maart 2017. De nieuwe stichting is dan in ieder geval nog niet in bedrijf. De gemeente is daarom vorige week begonnen met het inkoopproces voor de periode na 1 maart. De verwachting is dat de huidige situatie dan zoveel mogelijk hetzelfde blijft voor de inwoners. Wanneer er na 1 maart wel iets verandert, krijgt een bewoner uiterlijk half januari bericht van de gemeente.

Zutphen, 7 december 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *