Zonnepark bij Eindhoven via Greenchoice – Aanbestedingsnieuws

Zonnepark bij Eindhoven via Greenchoice

Begin 2019 wekken op vliegbasis Eindhoven 850 omwonenden met 11.040 zonnepanelen collectief zonne-energie op. Maandag 19 november startte officieel de bouw van het zonnepark met de onthulling van het bouwbord van Zonnepark Welschap.

Zonnepark Welschap is het grootste postcoderoos project van Nederland. Bewoners binnen de zogenoemde ‘postcode-roos’, konden deelnemen aan dit project. De postcoderoosregeling is onderdeel van het Nationaal Energieakkoord (2013) en maakt het economisch aantrekkelijk om, in plaats van op het eigen dak, op een locatie in de buurt duurzame elektriciteit op te wekken voor eigen gebruik.

Het zonnepark komt op een deel van de voormalige zweefvliegstrip op Vliegbasis Eindhoven. Op het zuidoostelijke deel van de voormalige zweefvliegstrip is 2,5 hectare bestemd voor de zonnepanelen. Zonnepark Welschap is ontstaan uit een samenwerkingsovereenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf, vliegbasis Eindhoven, de gemeente Eindhoven en Coöperatie Zonnepark Welschap, een initiatief gedragen door vijf lokale energiecoöperaties en –verenigingen. Voor de ontwikkeling van het zonnepark is een samenwerking aangegaan met Greenchoice.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf, 20 november 2018

©Rijksvastgoedbedrijf 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *