Inloopavond “Dok12” Alblasserdam – Aanbestedingsnieuws

Inloopavond “Dok12” Alblasserdam

Bouwlocatie DOK 12 Foto: Google Streetview

Naast het gezondheidscentrum Dok11 aan de Parallelweg 11 in Alblasserdam komt een nieuw pand, dat bestemd is voor alle Alblasserdammers die zorg of ondersteuning nodig hebben. Dit gebouw, dat voorlopig Dok12 wordt genoemd, biedt onderdak aan de organisaties die deel uitmaken van het sociaal dorpsnetwerk zoals onder meer het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Wmo-loket en psychiatrische basiszorg. Ook komen er een aantal appartementen in het pand. Voor mensen die meer willen weten over de plannen, wordt op donderdag 29 november 2018 van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond gehouden in Dok11. Tijdens deze avond wordt het voorlopig ontwerp gepresenteerd.

In januari 2018 is het schetsontwerp al aan de omwonenden gepresenteerd, waarbij een aantal omwonenden kritisch was over de hoogte van de bebouwing en over het parkeren. Het schetsontwerp is nu uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Tijdens de inloopavond op 29 november kunnen belangstellenden dit voorlopig ontwerp bekijken en er vragen over stellen.

Na het vaststellen van het voorlopig ontwerp wordt via een aanbesteding een ontwikkelaar/belegger gezocht die de ontwikkeling van het plan op zich zal nemen. Gelijktijdig start de gemeente de voorbereidingen voor een wijziging van het bestemmingsplan. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2020 en wordt het nieuwe verzamelgebouw in 2021 opgeleverd.

In Dok 11 zijn momenteel onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek gevestigd. Door het nieuwe gebouw naast Dok11 te bouwen, zijn bijna alle soorten zorgverleners in de toekomst op dezelfde locatie in Alblasserdam te vinden.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *