Zoetermeer de mist in met foute CPV-code – Aanbestedingsnieuws

Zoetermeer de mist in met foute CPV-code

Aanbestedingsnieuws besteedde in november al aandacht op de strengere controle van het gebruik van de juiste CPV code bij aanbestedingen De juiste CPV-code. De gemeente Zoetermeer had nu een aanbesteding geplaatst voor bouwkundig onderhoud van  circa 280 objecten die kunnen worden gerubriceerd als vastgoed voor de ondersteuning van het gemeentelijk apparaat tot maatschappelijk
vastgoed (sociaal maatschappelijk), vastgoed voor welzijn, -sport, -onderwijs en theaters. Het bouwkundig onderhoud betreft de uitvoering van correctief -en planmatig onderhoud en vervangingswerkzaamheden. De werkzaamheden hebben onder andere betrekking op schilderwerk, buitenwandopening, vloerafwerking, sportvloeren binnensport, plafondafwerking, dakafwerking, valbeveiliging en tegel & kitwerk.

Als hoofd CPV-code had de aanbesteder ingevoerd 50000000 – Reparatie- en onderhoudsdiensten. Gezien echter de werkzaamheden moet dit niet worden aangemerkt als dienst maar als werk. Daarom is de oorspronkelijke aanbesteding afgesloten en is er op 2 april 2020 een nieuwe aanbesteding gepubliceerd. De nu gebruikte CPV-code is 45000000 – Bouwwerkzaamheden. Aanbesteder meldt bij overige inlichtingen dit ook aan de inschrijver(s)

Zorg er voor dat u als geïnteresseerde partij bij deze aanbesteding zich op de hoogte stelt van de nieuwe publicatie.

Het is onbekend of dit de enige melding is naar geïnteresseerde partijen. Overigens is natuurlijk ook de planning aangepast en is er een aangepast beschrijvend document. Doordat alle documenten nu de datum van 2 april voeren is niet te zien of ook andere documenten gewijzigd zijn.

Bron: Tenderned 2 april 2020 (afgesloten aanbesteding) https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/191614

en de nieuwe aanbesteding https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/191643

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *