Zeewolde start pilot Zonneparken op LANDBOUWGEBIED !!! – Aanbestedingsnieuws

Zeewolde start pilot Zonneparken op LANDBOUWGEBIED !!!

De gemeente Zeewolde heeft een aanbesteding geplaatst om te starten met een pilot zonneparken op maximaal 25 ha. landbouwgrond (vergelijkbaar met ongeveer 37 voetbalvelden). De gemeente nodigt initiatiefnemers uit om mee te doen aan de tender. Binnen deze tender krijgen de initiatiefnemers de kans om een plan in te dienen. De gemeente beoordeelt alle plannen en maakt, op basis van voorwaarden en richtlijnen, een selectie van die initiatieven die mee kunnen doen in de pilot. De deadline voor het aanleveren van een initiatief om mee te dingen in de pilot in 2019 is vrijdag 3 mei 2019 om 17.00 uur.

De gemeente wil met deze pilot ervaring opdoen met zonneparken op landbouwgrond. De gemeente hoopt te leren hoe zaken zoals
landschappelijke inpassing, netaansluiting, innovatie en burgerparticipatie het beste in te passen zijn bij zonneparken op landbouwgrond. De gemeente wil ook ervaring opdoen met verschillende formaten zonneparken door minstens een klein (tot 2,5ha), middelgroot (tot 7,5ha) en een groot (tot 15ha) zonnepark te vergunnen.

AN- Wie gaat er nou kostbare vruchtbare landbouwgrond opofferen aan zonnepanelen. Kosten noch moeite zijn gespaard om de Flevopolder droog te leggen en dan gaan ze daar zonnepanelen op zetten. Dat, terwijl men zich zorgen maakt over mogelijke voedsel tekorten en er talloze woningen gebouwd moeten worden. Ironisch genoeg is er in Zeewolde geen subsidie voor zonnepanelen op daken, terwijl daken toch echt alleen maar de functie dak hebben en die functie kunnen blijven uitvoeren ook a torsen zij zonnepanelen. Provinciale Staten heeft al toestemming gegeven voor 500 hectare zonneparken in Flevoland. Wat zit er toch in het water daar, dat zorgt voor een mindere hersenwerking?

Bron: Gemeente Zuidwolde en Tenderned 4 april 2019

Foto: Pexels.com

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/162479

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *