WSW-Schoonmaakbedrijf Mabeon wint aanbesteding Laborijn – Aanbestedingsnieuws

WSW-Schoonmaakbedrijf Mabeon wint aanbesteding Laborijn

Schoonmaakbedrijf Mabeon heeft de Europese schoonmaakaanbesteding van Laborijn gewonnen.

©Laborijn, 2021

Niet heel verrassend, Laborijn heeft Mabeon zelf mede-opgericht. Sinds 2006 verzorgt Mabeon al het dagelijkse schoonmaakonderhoud, de glasbewassing en het vloeronderhoud bij de 3 locaties van Laborijn.

Wsw-medewerkers van Laborijn zijn gedetacheerd bij Mabeon en Mabeon heeft een aantal medewerkers vanuit de Wsw in dienst genomen. Mabeon heeft een PSO 30+ certificaat. Deze hoogste PSO-trede toont aan dat tenminste 30% van het personeelsbestand bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is iets wat Laborijn heel belangrijk vindt.

“Wij hebben bewust gekozen voor een aanbestedings­procedure waar alleen ondernemers aan kunnen deelnemen die echt onze uitgangspunten voor een inclusieve arbeidsmarkt onderschrijven. In deze samenwerking zorgen we voor werk en ontwikkelmogelijkheden voor onze inwoners en Wsw-collega’s.”
Jeroen Spruit, waarnemend algemeen directeur Laborijn

Opvallend detail. Laborijn is zelf niet alleen opdrachtgever, maar ook belanghebbende bij de door Mabeon gewonnen aanbesteding.

“Onder andere Wsw-medewerkers van Laborijn werken bij ons. Wij verzorgen de opleiding, begeleiding, detachering van personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn”, Rob Migchelbrink, directeur Mabeon.

Bron: Mabeon. 6 december 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *