Winterkleding militairen: leverdatum onbekend – Aanbestedingsnieuws

Winterkleding militairen: leverdatum onbekend

Laatst geupdate op januari 12, 2020 door redactie

De kamervragen van Van Helvert waren zo concreet. Klopt het dat leden in het leger moeten wachten op hun winterjassen? Herinnert u zich uw uitspraak dat het zelf moeten kopen van kleding door militairen “niet voor herhaling vatbaar”is? Wat vindt u ervan dat een militair al 3 maanden wacht op een winterjas? Wat vindt u ervan dat een militair maar moet doorlopen op afgetrapte exemplaren?

Dat was blijkbaar te concreet voor het Ministerie. Er kwam het meest voezelige, inconcrete en datumloze antwoord op dat een Ministerie maar kan geven. We parafraseren het even.

Er is extra geld ontvangen. Het loopt met een project. Er zijn ook veel kleinere projecten om de kwaliteit te verbeteren. Er zijn noodmaatregelen. Er wordt beter gebruik gemaakt van raamcontracten. Het betreft een stroom van bijna 1 miljoen artikelen. Als een artikel niet voorradig is “kunnen maatregelen genomen worden”. Er wordt gekeken naar structurele maatregelen. Er wordt gekeken naar welke capaciteit moet toegevoegd aan Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting (KPU) De levering van desertuniformen en multicam-camouflagepatroon gaat langer duren dan gepland. De leverbetrouwbaarheid voor missies is bijna 100%. De besluitvorming vond zorgvuldig plaats. Defensie streeft ernaar wachttijden en naleveringen te minimaliseren. Jadijada

©Google 2019

Dus dat is een mooi excuus voor als je ook iets moet doen Bijvoorbeeld als legereenheid voor een  briefing aan het Ministerie, of als verwende puber, als je de afwas moet doen. “Ja mam, er wordt gekeken, naar welke capaciteit moet worden toegevoegd. Nu? Ja de leverbetrouwbaarheid voor missies is bijna 100%”

Lees het zelf nog even na op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-917735 en als het echt te koud wordt op de Mokerheide dan heeft Aanbestedingsnieuws altijd nog een reserve adresje. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *