Westland wil verlichting sportvelden verduurzamen met LEDs – Aanbestedingsnieuws

Westland wil verlichting sportvelden verduurzamen met LEDs

Westland wil langs de sportvelden alle verlichting vervangen met duurzame ledverlichting. Het college heeft meer geld nodig om alle verlichting te vervangen. Aanleiding voor de inkoop is een motie van Westland Verstandig.

Bij de foto de armaturen die zijn toegepast in de buurt Gijzenrooi te Eindhoven ©Zaz 2019

Op de sportparken in het Westland staat sportveldverlichting rondom de sportvelden. Deze verlichting is voorzien van gasontladingslampen. Ten behoeve van verduurzaming is besloten om de bestaande gasontladingslampen van gemeentelijke lichtmasten op en bij sportvelden te vervangen voor LED verlichting om zodoende energie zuinigere sportveldverlichting te krijgen.

De motie is van vorig jaar maart (07/03/22) meldt:

Zo kregen we bericht van KMD, die al heel lang wachten op de beloofde Led-verlichting en aanpassing van de beloofde Heulweg waardoor de toegang veiliger wordt voor met name haar jeugdige leden. Er gebeurt alleen niets.
Bron: https://www.westlandverstandig.nl/vragen-aan-college-inzake-ledverlichting-sportcomplexen-zoals-kmd-en-veilige-toegankelijkheid-kmd-sportcomplex/

Niets is dus een aanbesteding… Aanbestedingsnieuws vond die ook terug.

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/278731/

Voor het project is een bedrag van € 1.972.000 gereserveerd in de begroting, terwijl uit de Europese aanbesteding blijkt dat de kosten in totaal € 2.142.000 bedragen. De overige € 170.000 wil het college halen uit het restantkrediet van al gerealiseerde nieuwe sportvelden binnen het programma sport.

De ledverlichting verbruikt minder energie en gaat lang mee. Sportverenigingen profiteren van de lagere energiekosten, meldt de gemeente. Het streven is om alle verlichting dit kalenderjaar te vervangen.

Bron:
https://www.rodi.nl/westland/sport/339322/meer-geld-nodig-voor-ledverlichting-langs-sportvelden

https://m.westlanders.nu/sport/westlandse-sportparken-krijgen-led-verlichting-39200

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *