Input Aanbestedingsrichtlijn gezocht – Aanbestedingsnieuws

Input Aanbestedingsrichtlijn gezocht

Op de website van Europa Decentraal is een artikel gepubliceerd over het verzoek van Het Comité van de Regio’s (RegHub). Het Comité vraagt om input omtrent de Aanbestedingsrichtlijn. Helaas alleeen op het punt van duurzaam en circulair aanbesteden.  Dat is de eerste keer dat we ervan horen dat ook input wordt gevraagd van burgers.

Het Europees Comité van de Regio’s ontvangt graag uw feedback op deze vragenlijst. U kunt reageren via deze link. De deadline voor commentaar is 5 mei 2023. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met @cor.europa.eu.

Reghub ©EU 2022

De vragenlijst richt zich op specifieke aspecten van de Aanbestedingsrichtlijn , zoals de uitvoering van en ervaring met strategische overheidsopdrachten (groene overheidsopdrachten, maatschappelijk verantwoorde overheidsopdrachten en innovatiegerichte overheidsopdrachten) en de toegang van kleine en middelgrote ondernemingen en lokale bedrijven tot openbare aanbestedingen.

Daarnaast wordt gevraagd welke richtsnoeren en initiatieven momenteel door gebruikers worden geraadpleegd. Ook het onderwerp ‘overheidsopdrachten in tijden van crisis’ wordt aangestipt in de vragenlijst. Volgens Europa Decentraal is dat doelend op de COVID-19 situatie en de toestand in de Oekraïne.

De vragenlijst is bedoeld voor alle ‘eindgebruikers’ van Richtlijn 2014/24. Hier vallen dus ook de Nederlandse decentrale overheden in hun rol als overheidsinkoper onder.

Belanghebbenden kunnen tot 5 mei reageren.

NDR:

Wil er iemand de mening van Aanbestedingsnieuws weten. Nou dan geven we die natuurlijk graag. Eindelijk. Onze eerlijke mening. Mogen we schelden?

Toch opmerkelijk, Europa Decentraal noemt het in de vertaling niet meer maatschappelijk verantwoord, maar alleen “verantwoord”. MVI. Waarmee je je toch gaat afvragen, economisch verantwoord? historisch verantwoord? filosofisch verantwoord? archeologisch verantwoord? En waarom valt dat allemaal blijkbaar niet onder maatschappelijk nu daar zo weinig rekening mee wordt gehouden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *