Werkplekapparatuur 2023-2032 – gemeente Schouwen-Duiveland – Aanbestedingsnieuws

Werkplekapparatuur 2023-2032 – gemeente Schouwen-Duiveland

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Illustratie: pixabay.com

Voor de medewerkers van de gemeente Schouwen-Duiveland wordt het belang van goede werkplekapparatuur steeds groter. Of dit nu thuis is, op kantoor in Zierikzee of onderweg. Dit vraagt veel van de interne ICT beheerorganisatie. Ook ziet de gemeente een steeds groeiende behoefte aan begeleiding bij het gebruik van de apparatuur en de verschillende informatiesystemen.
Omdat de gemeente niet beide aspecten op het gewenste niveau kan uitvoeren, kiest de gemeente Schouwen-Duiveland er voor de focus te verleggen naar de begeleiding van de eindgebruikers. Dit betekent dat we via een aanbestedingsprocedure een negenjarige overeenkomst (initieel drie jaar met twee verlengopties van drie jaar) met één partner aangaan voor het leveren, beheren, ondersteunen (pro- en reactief) en adviseren inzake werkplekapparatuur.

In de huidige situatie koopt het cluster ICT op offertebasis werkplekapparatuur bij diverse aanbieders, installeert dit en stelt het beschikbaar aan de eindgebruiker. Medewerkers van het cluster Informatie en communicatietechnologieën (ICT) en/of Informatie & Ondersteuning (I&O) richten de laptop in. De eindgebruiker ontvangt de laptop op het gemeentehuis in Zierikzee.
De eindgebruiker ontvangt eerste – en tweedelijns ondersteuning van het cluster I&O (servicedesk) en het cluster ICT (systeembeheer). Deze ondersteuning is voornamelijk reactief. Laptops worden aangeschaft met drie jaar Next Business Day on site garantie.
Het beheer van de werkplekken wordt ook uitgevoerd door de clusters I&O en ICT. Dit beheer bestaat voornamelijk uit het up-to-date houden van firmware en software, de afhandeling van hardware problemen en het vervangen van verouderde laptops. We ervaren dit beheer als erg tijdrovend. Uitzondering hierop zijn de smartphones. Die kopen medewerkers in een webshop van één gecontracteerde leverancier volgens een voucherregeling waarbij bijbetaling mogelijk is. Ook de eerste- en tweedelijns ondersteuning wordt door deze leverancier geleverd.

De Gemeente Schouwen-Duiveland heeft één overeenkomst voor ogen met één partner voor het leveren, beheren, ondersteunen en adviseren inzake alle werkplekapparatuur (laptops, randapparatuur, smartphones). Tot de scope van de opdracht behoort:

1. Gemeente Schouwen-Duiveland koopt bij partner, installeert en geeft alle middelen t.b.v. de werkplek uit m.u.v. smartphones.
2. De medewerker koopt bij partner met een budget à € 525, waarbij bijbetaling mogelijk is een smartphone inclusief telefoonhoes en screenprotector bij partner. Partner levert uit en verzorgt eerste- en tweedelijns ondersteuning
3. Partner verzorgt de eerste- en tweedelijns ondersteuning van alle 433 smartphones
4. Partner ontzorgt, versterkt en adviseert bij het leveren, beheren en ondersteunen (pro- en reactief) van werkplekapparatuur, incl. smartphones.
5. Partner doet samen met ons onderzoek naar de meest optimale beheersfunctie en dienstverlening die bij onze organisatie passen.
6. Partner implementeert de door ons gekozen vorm van beheer en dienstverlening.

De gemeente verwacht een omzet van circa. €270.000, – per jaar, €810.000 voor de eerste drie contractjaren. Bij de maximale looptijd van negen jaar, kan de waarde die onder deze overeenkomst wordt verstrekt oplopen tot circa €3.500.000 exclusief prijsindex. Gekozen is om het gehele project als één opdracht, zonder aparte percelen aan te besteden door middel van een openbare Europese aanbesteding. De gemeente hanteert het gunningscriterium ‘beste prijs-kwaliteitsverhouding’ (BPKV).

Bron: Tenderned zondag 5 maart 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/290546

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 7 maart 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *