Werkelijkheid haalt aanbesteding Het Schouw in – Aanbestedingsnieuws

Werkelijkheid haalt aanbesteding Het Schouw in

Een aanbesteding van de provincie Noord-Holland voor de N247 wordt opnieuw in de markt gezet en de eerdere winnaar van de opdracht heeft de opdracht niet kunnen afronden. In oktober 2021 werd bekend dat bij het Schouw 3 onderdoorgangen niet volgens plan en budget kunnen worden uitgevoerd. Door de gewijzigde grondwaterstanden moest het ontwerp terug naar de tekentafel. De provincie en de aannemer hebben samen naar oplossingen gekeken. Inmiddels zijn zij overeengekomen dat er teveel aan het ontwerp wijzigt en dat dit niet via de gemaakte afspraken uitgevoerd kan worden.

Om te komen tot een nieuw ontwerp, is een nieuw contract nodig. Het huidige contract met aannemer RecoN247 wordt dan ook verbroken en opnieuw aanbesteed, als er een nieuw ontwerp is opgeleverd.

©Noord-Holland 2022wordt daarom beëindigd. Als een nieuw ontwerp klaar is, volgt een aanbesteding. 

De samenwerkingspartners benadrukken dat het doel van Bereikbaarheid Waterland blijft staan: het verbeteren van de doorstroming van verkeer en verkeersveiligheid in de regio met respect voor mens, natuur en milieu. Daar blijven we ons gezamenlijk voor inzetten.

Een deel van het programma Bereikbaarheid Waterland is klaar. Voorbeelden zijn de vrijliggende busbaan langs de N235, de voetgangerstunnel in Ilpendam, het verplaatsen van het tankstation bij Het Schouw en de verlenging van de busbaan aan de Zeddeweg in Katwoude. In het voorjaar heeft RecoN247 de werkzaamheden aan het Schouw en de N247 tot tevredenheid van de provincie afgerond.

Bron: Provincie Noord-Holland, 24 mei 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *