Wegwerkzaamheden (N666) – ‘s Gravenpolder – Aanbestedingsnieuws

Wegwerkzaamheden (N666) – ‘s Gravenpolder

Kruising Bernardweg Oost (N666) en de Baarlandsezandweg. Foto: Google Streetview

Gemeente Borsele en Provincie Zeeland gaan samen aan de slag met het verbeteren van de verkeerssituatie aan de Bernhardweg Oost (N666), Baarlandsezandweg en de Schoorkenszandweg in  ’s Gravenpolder. De werkzaamheden zijn onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak Borsele-Oost. Tijdens een inloop avond is input vanuit de omgeving opgehaald. De wegontwerpen zijn op een aantal punten aangepast en zijn nu gereed.

Om verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren wordt op de kruising Bernardweg Oost (N666) en de Baarlandsezandweg een nieuwe rotonde aangelegd. Vanwege de verkeersveiligheid komt de afslag vanaf de Bernhardweg Oost richting de Schoorkerzandweg te vervallen. Het is dan niet meer mogelijk om van deze route gebruik te maken. Daarnaast wordt het kruispunt Baarlandsezandweg en de Schoorkenszandweg opnieuw ingericht. Er komt een scheiding van weg en fietsverkeer en de fietsoversteek wordt aangepast. Tot slot worden een aantal wegvakken van de Bernhardweg Oost en naastgelegen fietspaden opnieuw geasfalteerd.

Momenteel is de provincie op zoek naar een aannemer om het werk uit te voeren. Naar verwachting starten de voorbereidende werkzaamheden in juni 2023. Vanaf september 2023 legt de provincie in circa drie maanden tijd de rotonde aan en wordt het kruispunt Baarlandsezandweg- Schoorkenszandweg aangepast.

Bron: Zeeland 4 april 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *