Wapenstokkentekort politie door “snellere omscholing” – Aanbestedingsnieuws

Wapenstokkentekort politie door “snellere omscholing”

Eerder de levering van uitschuifbare wapenstokken. De politie zat met smart op de nieuwe wapenstokken te wachten. Die zijn namelijk wel 11 centimeter langer. Nadat de PVV kamervragen had gesteld over het uitblijven van de levering en het mislukken van de aanbesteding, bericht verantwoordelijk Minister Grapperhaus nu, dat het stokkentekort wordt veroorzaakt doordat het omscholingstraject sneller verloopt.

De levering van de uitschuifbare wapenstokken verloopt gefaseerd en conform planning en afspraak met de fabrikant. De eerste levering vond plaats in maart 2018 en de laatste levering van de uitschuifbare wapenstokken wordt verwacht in december 2018. De omscholingsplanning is afgestemd op de hoeveelheid stokken die iedere maand kunnen worden geleverd.

In sommige eenheden verloopt de omscholing sneller dan gepland. Daardoor kan er een tijdelijk tekort aan stokken ontstaan, volgens de Minister.

©Politie 2018

Een dergelijke tekort in een eenheid wordt zoveel mogelijk opgelost door de beschikbare hoeveelheid uitschuifbare wapenstokken met draagmiddelen zo eerlijk mogelijk tussen de eenheden te verdelen.

Politieambtenaren die de opleiding hebben afgerond kunnen op een later moment hun oude wapenstok omruilen voor de uitschuifbare wapenstok indien in hun eenheid een tijdelijk tekort is. De wapenkamerbeheerder zorgt er daarnaast voor dat er voldoende uitschuifbare wapenstokken en draagmiddelen beschikbaar blijven zodat de opleidingen gewoon door kunnen blijven gaan.

Bron: Kamerstukken II 2017/18, Aanhangselnummer 2932

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *