Vooraankondiging aanbesteding DB paviljoen Expo 2025 Osaka – Aanbestedingsnieuws

Vooraankondiging aanbesteding DB paviljoen Expo 2025 Osaka

Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka van 13 april tot 13 oktober 2025. De aanbestedingsprocedure voor ontwerp, bouw, onderhoud en afbouw van het Nederlandse paviljoen en de bezoekerservaring zal rond 14 september 2022 starten. Partijen kunnen tot 13 november hun voorstellen indienen 2022 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de totstandkoming van het paviljoen en de bezoekerservaring is € 7,8 miljoen (excl. btw) gereserveerd.

©Expo2025 2022

Osaka verwacht tijdens de Expo 2025 ongeveer 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers te ontvangen, waarvan ongeveer 90% van de bezoekers uit Japan zullen komen. De Expo-organisatie geeft aan dat naar schatting 150 landen en 25 organisaties zullen deelnemen aan de wereldtentoonstelling.

Expo 2025 Osaka heeft als thema ‘Designing Future Society for Our Lives’ en zal gaan over het vormgeven van een wereld waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid de leefbaarheid zullen bepalen. Het thema voor de Nederlandse deelname en het Nederlandse paviljoen wordt momenteel uitgewerkt.

Kijk voor meer informatie over de vooraankondiging op Tenderned. De aanbestedingsprocedure zal naar verwachting omstreeks 14 september 2022 worden opengesteld.

Technisch gesproken gaat het niet om een Design en Build alleen maar ook om de vrij exceptionele contructie DBMR, het moet onderhouden worden maar ook weer worden afgebroken. Zo meldt de tender:

Japan organiseert in Osaka van 13 april tot 13 oktober 2025 de wereldtentoonstelling met als thema ‘Designing Future Society for Our Lives’. Osaka hoopt op 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers, waarvan naar verwachting 90% uit Japan zullen zijn. Er zullen ongeveer 150 landen en 25 organisaties deelnemen aan de wereldtentoonstelling in Japan. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de opdracht gekregen om het paviljoen te laten ontwerpen, bouwen, onderhouden en weer te ontmantelen (Design, Build, Maintain + Removal). Zie de bijgevoegde bijlage voor verdere informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *