VolkerWessels heeft talent hub voor social return – Aanbestedingsnieuws

VolkerWessels heeft talent hub voor social return

De TalentHub is een broedplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten kunnen ontwikkelen, deelnemen aan het arbeidsproces en werken aan nieuwe, circulaire producten van afgedankte bouwmaterialen. Op vrijdag 8 december heeft de TalentHub Amsterdam haar intrek genomen in een nieuwe locatie aan de Rhoneweg, in de buurt van station Amsterdam Sloterdijk.

De TalentHub is in 2020 opgericht door Level 5, met steun van VolkerWessels en de gemeente Amsterdam. Middels het convenant ‘Samen Investeren in Talent’ hebben de partijen de handen ineengeslagen. Inmiddels hebben tientallen personen via de TalentHub de stap naar betaald werk kunnen zetten. Alle partners zijn trots op de positieve resultaten en spreken daarom opnieuw hun steun uit om de TalentHub verder te laten groeien.

Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Amsterdam (Groenlinks), is – volgens het persbericht- onder de indruk van de prestaties en benadrukt de waardevolle rol die de TalentHub speelt om werkzoekende Amsterdammers perspectief te bieden.

“Jullie visie past uitstekend bij die van Amsterdam en ik hoop dat we samen nog veel mooie trajecten kunnen realiseren, om mensen ervaring te laten opdoen die hen helpt naar betaald werk.”

VolkerWessels steunt de TalentHub niet alleen financieel, maar ook door materialen en middelen beschikbaar te stellen. Daarnaast geven diverse VolkerWessels-ondernemingen betaalde opdrachten, om circulaire producten te laten ontwikkelen. Zo zijn onder meer in opdracht van Vialis van oude werkjassen functionele ventilatorhoezen gemaakt voor de Schiphol-tunnel, zie foto.

 

Zie verder:

https://www.volkerwessels.com/nl/nieuws/talenthub-groeit-door-op-nieuwe-locatie-in-amsterdam

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *