Flevoland en Overijssel gunnen concessie aan EBS RRReis – Aanbestedingsnieuws

Flevoland en Overijssel gunnen concessie aan EBS RRReis

Vanaf 10 december is RRReis de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest Overijssel. EBS verzorgt vanaf dan het busvervoer in deze regio’s onder de naam RRReis. Vanaf de start van RRReis reist men volgens de provincie Flevoland, meer en sneller, waaronder via vijf nieuwe snelRRReis lijnen.

He gaa dan om de volgende lijnen:

De nieuwe snelRRReis lijnen zijn:

  • 207 Harderwijk – Lelystad Batavia Stad
  • 214 Lelystad Emmeloord – Steenwijk
  • 215 Urk – Nagele – Kampen
  • 216 Almere – Zeewolde – Harderwijk
  • 218 Lelystad – Urk

Met de snelRRReis lijnen kan men tussen Urk en Lelystad en tussen Harderwijk en Batavia Stad zonder overstap reizen, en met snelRRReis 215 is de reistijd tussen Urk en Kampen ruim 20 minuten korter.

Voor een groot deel van de lijnen veranderen de vertrektijden en aansluitingen. Ook worden bestaande abonnementen vervangen door nieuwe abonnementen die in alle RRReis gebieden geldig zijn. Op RRReis.nl/dienstregeling-bus vindt u een compleet overzicht van alle wijzigingen per lijn.

©Zaz 2019

Vanaf 10 december bestaat een groot deel van de bussen uit ruim 230 elektrische bussen van BYD. De bussen zijn vrij van schadelijke uitlaatgassen. Dit biedt veel voordelen, zoals een betere luchtkwaliteit en gezondere leefomgeving. Daarnaast zijn de bussen een stuk stiller, wat zorgt voor minder geluidsoverlast op busroutes in de regio.

Bron: Flevoland, 8 december 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *