VolkerWessels heeft NoNox filter innovatie – Aanbestedingsnieuws

VolkerWessels heeft NoNox filter innovatie

VolkerWessels heeft een technologie ontwikkeld waardoor tijdens de realisatiefase van projecten tot 99% van de stikstofuitstoot van het grote, veelal stilstaand materieel gereduceerd kan worden: het NoNOx filter. Het prototype van deze oplossing is al op verschillende locaties getest en de werking en prestaties van de technologie zijn door een geaccrediteerde luchtmeetdienst conform NEN en ISO normen gevalideerd.

De NoNOx filterunit kan worden aangesloten op de uitlaat van bestaand diesel materieel. Vanwege de opstelling in een generator frame is de unit met name voor stilstaand en beperkt bewegend materieel zoals generatoren, boorstellingen, heistellingen en bouwkranen te gebruiken. VolkerWessels is intussen ook ver gevorderd met de ontwikkeling van een kleinere NoNOx unit die ook geschikt is voor bewegend materieel zoals graafmachines, asfaltspreiders, shovels en dumpers.

© VolkerWessels 2020

Erik Pot, VolkerWessels directeur en initiator van de technologische ontwikkeling achter het NoNOx filter noemt het filter bewezen.  “Het NoNOx filter bestaat uit een aantal bewezen technologische componenten. Door de slimme aaneenschakeling van deze technologieën kan het filter zijn werk doen en daardoor tijdens de bouwfase tot 99% van de stikstofuitstoot reduceren. Het  filter is dusdanig ontworpen dat deze eenvoudig toepasbaar is in de praktijk; “plug and play”.

VolkerWessels Bouwmaterieel levert dit filter voor de losse verhuur aan haar klanten via het Portal. Ga hiervoor naar https://portal.materieeldienst.nl/product/1160001

Het filter is eveneens te huur via de dienst BPI (Bouwplaatsinrichting).

Bron: VolkerWessels 27 februari 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *