Virtual Reality film de Hondsrug en Terra Vita – Aanbestedingsnieuws

Virtual Reality film de Hondsrug en Terra Vita

go pro camera 360 graden
Foto: Pixabay.com

Bedoeling van deze aanbesteding van Stichting De Hondsrug Unesco Global Geopark is het geven van een opdracht voor het maken van belevingsfilms van de beide Geoparken in 3D die bezoekers een bijzondere ervaring zullen bieden. Het project kent twee onderdelen. Het maken van de VR films en het aanschaffen en installeren van apparatuur om vertoning als VR Film mogelijk te maken.

Er wordt een productie ontwikkeld met 5 tot 7 Virtual Reality Landscape-scènes per Geopark. De 3D-landschappen worden ontwikkeld op basis van een combinatie van luchtfoto’s, hoogtebestanden, animatie en handwerk.

De films zullen vertoond gaan worden in de musea Museum am Schölerberg en Hunebedcentrum met meerdere projectoren en vertoond op een doek van 140 tot 1800, Zodat er een zeer goede VR ervaring door de bezoeker wordt verkregen. Hiervoor zijn krachtige computers nodig.

Er worden drie 3D-films ontwikkeld, dat wil zeggen, één per Geopark en één gezamenlijke film over beide Geoparken. Er wordt een productie ontwikkeld met 5 tot 7 Virtual Reality Landscape-scènes per Geopark.

  • Een film van 7 minuten in virtual reality (3D) voor elk Geopark; bovendien een gezamenlijke 3D-film. Alle films worden in drie talen ingesproken.
  • Een voorstel voor de aanschaf van twee projectieschermen
  • Tweemaal drie projectoren en optische blend met tussen de 5000 en 10000 lumen aan lichtopbrengst om de productie optimaal te vertonen.
  • De aanbieding moet een complete aanbieding zijn, inclusief video installatie, audio installatie, computer, bekabeling en software.
  • 6 VR brillen voor mobiele toepassing zonder dat gebruik van een mobiele telefoon daarbij nodig is.

De prijs is eens een keer slechts voor 10% bepalend. Het plan van aanpak 20%, de kwaliteit en creativiteit, van het ingediende plan 50% en de technische mogelijkheden van de aanbieding voor de projectie 20%.

Er zijn (nog) geen documenten bij de aanbestedingen met eisen of wensen, of informatieve bijlagen. De inschrijver kan dus alle trossen los gooien, maar let wel hij heeft slechts een maand om een inschrijving te doen, nl tot 2 april 2020 13:00.

Bijgaand twee impressies op Youtube.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5JcwYm-xb7Q[/embedyt]

en

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=wDgnBjmLTR8[/embedyt]

Bron: Tenderned 3 maart 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/188872

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *