Vervanging openbare verlichting door ledverlichting – Aanbestedingsnieuws

Vervanging openbare verlichting door ledverlichting

De provincie Noord-Holland vervangt de komende jaren al haar openbare verlichting door ledverlichting. Daarmee zet de provincie een belangrijke stap in het verduurzamen van haar infrastructuur.

De provincie vervangt de openbare verlichting per gebied. In oktober 2020 is in het gebied ten zuiden van Amsterdam gestart met de vervanging van de verlichting. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan deze werkzaamheden en start de vervanging van de verlichting in de Kop van Noord-Holland. Voor het plaatsen van energiezuinige verlichting in deze regio’s was toen €6,5 miljoen vrijgemaakt. Gedeputeerde Staten willen met nog eens €5,5 miljoen ook de overige verlichting van de provincie vervangen door energiezuinige verlichting. De investering verdient zich deels terug door lagere energiekosten, besparing op beheer en onderhoud en besparing op de vervanging van conventionele verlichting.

Muggenburg ©Schagen 2018

“Om de CO2-uitstoot terug te dringen en een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen kiezen wij op en rond onze eigen infrastructuur voor duurzame oplossingen. Zoals het gebruik van deze energiezuinige ledlampen.”


Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit

De provincie Noord-Holland zet zich in om de eigen infrastructuur verder te verduurzamen. Zo ligt de nadruk op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving. Daarbij streeft de provincie ernaar dat Noord-Holland in 2050 klimaatneutraal is. In de grond- weg- en waterbouw werken we daarom met grondstoffen die herbruikbaar zijn zodat het proces in 2050 geheel circulair is. Op deze manier werkt de provincie Noord-Holland aan een fijne woon-, werk- en leefomgeving voor nu en in de toekomst.

Bron: Noord-Holland, 14 april 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *