Vervangen fietsbrug Sportlaan Dongen – Aanbestedingsnieuws

Vervangen fietsbrug Sportlaan Dongen

  1. In 2019 is in opdracht van de gemeente Dongen onderzoek verricht naar de staat van de 12 meter lange fietsbrug. Het onderzoek werd uitgevoerd door Nebest. De uitkomst van het onderzoek was op zijn brabants “nie best”. Schimmel, houtrot en meer ellende. Het advies luidde dan ook: Gezien de huidige staat en leeftijd van de constructie en de steile degradatiecurve van hout, wordt geadviseerd de vervanging van de brug uit te voeren in 2021. Met deze aanbesteding volgt Dongen het advies op.

De essentie van de opdracht in deze aanbesteding is: Dat binnen budget een fiets- voetgangersverbinding wordt gerealiseerd
die gedurende de gehele levensduur een zo laag mogelijke milieu impact heeft. Hierbij rekening houdend met een correcte en sobere inpassing in de omgeving. Dongen wil een brug met een lengte overspanning van minimaal 13 m, rekening houdend met een breedte watergang van 5,90 m. Eventuele exacte meting t.b.v. benodigd materiaal ten opzichte van de nieuwe situatie en
het aangeboden object vindt door opdrachtnemer plaats.
De brug heeft een breedte van minimaal 2.50 m en maximaal 3.00 m tussen de leuningen ten behoeve van vrije doorgang voor dienstvoertuigen en verzorgend /ambulant verkeer. De brug moet ontworpen op een belasting van minimaal 5 kN/m2,geschikt voor een standaard dienstvoertuig met een maximale asbelasting van 25 kN en een onbedoeld voertuig met een maximale asbelasting van 80 kN (belastingmodel 4, artikel 4.3.5) 1 en met een levensduur van 100 jaar.

De werkzaamheden voor de opdracht bestaan hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen:
– Verwijderen, afvoeren en (laten) verwerken van bestaande brug;
– Aanpassen landhoofden en beschoeiing;
– Leveren en plaatsen nieuwe brug;
– Aansluiten nieuwe brug op bestaande infrastructuur.
De aanbestedende dienst gaat uit van een geraamde waarde (richtbedrag) van
€ 55.000,00 voor het gehele ontwerp + realisatie. Het ontwerp en de realisatie van de fiets-voetgangersbrug vindt plaats tussen 15 september 2021 en 15 december 2021 of zoveel eerder  als mogelijk. De aanbesteding volgt de nationale openbare procedure. 

 

NDR: Foto is een fietsbrug uit ons archief

Bron: Tenderned 9 juni 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/0aankondigingen/229931

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *