Verlichting kerststad Valkenburg a/d Geul – Aanbestedingsnieuws

Verlichting kerststad Valkenburg a/d Geul

Valkenburg aan de Geul is met 16.364 inwoners (per 1 januari 2021). De afgelopen jaren vormt de Kerstperiode een steeds belangrijker onderdeel van de lokale economie. Met jaarlijks rond de 600.000 bezoekers aan een negental kerstattracties heeft
Kerststad Valkenburg al diverse keren een award ontvangen. De meest prestigieuze was drie jaar geleden toen de gemeente de door de Europese Unie ondersteunde titel “European City of Christmas 2018” mocht voeren. Maar ook in 2019 scoorde de gemeente goed op de Europese lijst van Kerststeden, een 9e plek.
De ondergrondse Kerstmarkten en de Kerstparade zijn de Unique Selling Points van de kerstattracties die het totaalproduct Kerststad Valkenburg zo gewild maken bij het brede publiek uit met name Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het doel van deze aanbestedingsprocedure is het op transparante wijze sluiten van één overeenkomst tussen de gemeente Valkenburg aan de Geul en één dienstverlener. De ingangsdatum van de overeenkomst met de opdrachtnemer wordt van kracht na de gunning en
heeft een looptijd van vier jaar, beoogde ingangsdatum van de overeenkomst betreft 1 september 2022. Gezien het taakstellend budget van €130.000,- exclusief BTW per jaar bedraagt is een Europese aanbesteding op grond van de totaalomzet over de looptijd van de overeenkomst van vier jaar, vereist.

De aanbestedende dienst zoekt een kundig bedrijf voor het verzorgen van de algemene sfeerverlichting van de kerststad Valkenburg aan de Geul. De opdracht bestaat uit het:
– ontwerpen van de Sfeerverlichting;
– leveren van de Sfeerverlichting;
– opbouwen c.q. ophangen van de Sfeerverlichting;
– afbouwen van de Sfeerverlichting;
– beheren van de Sfeerverlichting waaronder het verhelpen van verstoringen binnen 24 uur;
– onderhouden van de Sfeerverlichting;
– vervoeren en opslaan van decor en sfeerobjecten;
– verlichting ten behoeve van de openbare ruimte in de gemeente;
– communicatie met ondernemers in de Gemeente.

De algemene sfeerverlichting moet een wezenlijk onderdeel zijn van het totaalproduct kerststad. Hiermee moeten de gasten vanaf het moment dat zij in het centrum komen de sfeer van kerst ademen. Met speciale elementen moet de gast kunnen zien dat hij/zij in Valkenburg aan de Geul is. Mede door de kerstverlichting moet er een verrassende kerstsfeer ontstaan die
mensen lang bij blijft! Kerststad Valkenburg wordt medio november geopend en begin januari (na de kerstvakantie) gesloten. Dat betekent dat de opbouw uiterlijk 1 november moet zijn gerealiseerd en de afbouw uiterlijk 15 januari moet zijn afgerond. De algemene sfeerverlichting en de unieke objecten dienen álle dagen tijdens de genoemde periode operationeel te zijn tussen 15:00 uur – 00:00 uur, de overspan verlichting dient tot 08.00 uur operationeel te zijn. Op basis van de landelijke en lokale aanbestedingsregels is gekozen voor een Europese openbare aanbesteding. Gunning vindt plaats aan de inschrijver die voldoet aan de gestelde eisen én de economisch meest voordelige inschrijving heeft gedaan op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de kerststad Valkenburg aan de Geul en waar de sfeerverlichting moet worden aangebracht wordt er een schouw georganiseerd. De inschrijver krijgt tijdens de schouw een rondleiding door de kerststad Valkenburg aan de Geul. Tijdens deze schouw wordt gekeken naar alle onderdelen die behoren tot de algemene onderdelen van Gemeente Valkenburg aan de Geul. De schouw vindt plaats op 16 december 2021, de totale schouw gaat tussen de twee á drie uur in beslag nemen. De inschrijver dient zich aan te melden voor de schouw via de berichtenmodule van TenderNed. Na aanmelding ontvangt de inschrijver het tijdstip en locatie van de schouw. Tijdens de schouw worden geen inhoudelijke vtagen over deze aanbesteding beantwoord. Deze vragen moeten gesteld worden door middel van de nota van inlichtingen, via het daarvoor beschikbare format in TenderNed. Indien u van de uitnodiging gebruik wilt maken, dient u uiterlijk 13 december 2021 17.00 uur te berichten via TenderNed door wie uw organisatie vertegenwoordigd zal worden (één persoon per inschrijver). De daadwerkelijke invulling van de schouw gebeurt altijd met inachtneming van op dat moment geldende COVID ’19 maatregelen.

Bron: Tenderned donderdag 2 december 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/245502

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *