Verkiezing Aanbesteding van het Jaar 2016 geopend – Aanbestedingsnieuws

Verkiezing Aanbesteding van het Jaar 2016 geopend

Procura+ houdt ook in 2017 weer een verkiezing voor de aanbesteding van het jaar. De prijsuitreiking kent drie categorieën, de duurzaamste tender, de innovatiefste tender en de beste tender, die het meest dynamisch is en het meest vooruitkijkt.

Vorig jaar was er nog een Nederlandse winnaar. Rijkswaterstaat won toen de Procura+ Award voor de beste aanbesteding, het ging hier om, wat Rijkswaterstaat noemde: de “duurzame herinrichting van de A6”. De duurzame herinrichting van de A6, knooppunt Muiderberg … (Redactie AN: Dat was het project waarvoor inwoners van Almere (!) in verzet kwamen tegen de te rigoreuze bomenkap van duizenden bomen.)

Een fragment uit het juryrapport:

Sustainable Reconstruction of the Motorway A6

Rijkswaterstaat (RWS) procured works and services to widen the A6 motorway, aiming for the motorway to be energy neutral after construction. RWS developed instruments to calculate the CO2 emissions of the project, then selected a tender using a combination of price and quality according to the EMAS (economically most advantageous submission) approach.

De aanbestedingen die winnen moeten herhaalbaar en opschaalbaar zijn en een voorbeeld voor het inzetten van duurzame en innovatieve instrumenten voor de aanschaf van cutting edge solutions. (red AN d.i. life cycle cost-tools, als je die gebruikt is elke bomenkap bij toverslag duurzaam.)

Tot 30 juni 2017 kan men projecten inschrijven door het ingevulde aanmeldingsformulier op te sturen naar procurement@iclei.org. Klik hier om het formulier te downloaden:
http://www.procuraplus.org/fileadmin/user_upload/Awards/Forms/Procura__Awards_application_form.docx

Voor de winnaars is er

  • Gratis entree en presentatie op de EcoProcura conferentie
  • Publiciteit op het SP Platform en PPI Platform
  • Publiciteit in verschillende ICLEI publicaties
  • Een trofee en de titel Beste c.q. meest duurzame/innovatieve tender van het jaar 2016
  • Het recht om het Procura+ Award logo in de email handtekening op te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *