Verduurzamen gemeentehuis Drimmelen aanbesteed – Aanbestedingsnieuws

Verduurzamen gemeentehuis Drimmelen aanbesteed

Gemeentehuis Drimmelen
Foto: ©Gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen heeft het voornemen om het gemeentehuis (Park 1, 4921 BV te Made) te verduurzamen. Er is voor gekozen om de opdracht met een sterk kwalitatief gunningskarakter in de markt te zetten (principes van de Best Value aanpak worden gehanteerd).

De gewenste eindsituatie voorziet erin, dat na oplevering, in het gemeentehuis een aangename werk,- en verblijfsruimte gecreëerd wordt door middel van comfort verbetering in de in de documenten benoemde probleemgebieden, waarbij de hoofdgebruikers, dit zijn zowel medewerkers als derden, in een gezond en comfortabel klimaat kunnen verblijven.

verder verwacht men dat er een verduurzaming van de energiecentrale heeft plaats gevonden, waardoor deze gasloos kan functioneren en ook nog een zo laag mogelijk elektriciteitsverbruik heeft op de aansluiting voor het gemeentehuis, waarbij voor een deel van het totale elektriciteitsverbruik voorzien wordt door middel van  PV-panelen.

Hoewel men gaat voor Best Value is in de documenten een plafondbedrag genoemd. Past u even op, Nederlandse rechters gaan gewoon door het plafond en vinden een bedrag hoger dan het genoemde plafondbedrag niet altijd een afwijzingsgrond. Zie hiervoor Bouw internationale school vertraagd door aanbestedingsprocedure

De gemeente Drimmelen heeft uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar het energieverbruik van het gemeentehuis.Uit dit onderzoek zijn verschillende verbetermaatregelen gekomen om in het gebouw minder energie te verbruiken. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het voorstel om het gemeentehuis te verduurzamen voor een geschat bedrag van € 300.000,- met een terugverdientijd van minder dan 15 jaar.

Bron Tenderned 14 maart 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/160803;section=0

1 thought on “Verduurzamen gemeentehuis Drimmelen aanbesteed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *