Verbouwing Stadskantoor Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Verbouwing Stadskantoor Utrecht

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Door de overheidsmaatregelen moesten medewerkers in 2020 gedwongen thuis werken, en wilde de gemeente Utrecht ‘van de nood een deugd maken’. Het doel is het succesvol realiseren en daarmee de (circulaire) werkomgeving van het Stadskantoor laten aansluiten op de principes van “Werken 3.0”. Binnen “Werken 3.0″wordt op een zo effectieve en efficiënte manier gewerkt om de (circulaire) werkomgeving te realiseren. Daarbij is er zeker ruimte voor het toepassen van zowel vernieuwende als innovatieve werkmethoden. Circa 80% van het Stadskantoor is in gebruik door de gemeente Utrecht.

Er wordt een Voorlopig Ontwerp (VO) opgesteld door Gemeente Utrecht die bestaat uit een inrichtingsplan en inbouwpakket (geen bestek). Dit ontwerp dient in bouwteamverband verder vertaald te worden naar opeenvolgend een Definitief Ontwerp (DO), een Technisch Ontwerp (TO) en een Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) waarin met name alle bouw- en installatietechnische disciplines meegenomen dienen te worden. Hiervoor zijn we ook op zoek naar een partij die na de VO-fase de leiding heeft over het bouwteam, actief participeert en kansen in het ontwerp signaleert. De overige leden van het bouwteam bestaan uit de opdrachtgever PM ontwerp, PM realisatie, de huisvestingsadviseur, architect en de installatieadviseur.
Nadat de opdrachtnemer samen met de overige bouwteamleden de ontwerpen gereed hebben gemaakt voor uitvoering, is de opdrachtnemer ook verantwoordelijk voor de uitvoering. Belangrijkste uitdaging hier is dat de locatie grotendeels open blijft voor publiek en medewerkers en dus niet gedurende de verbouwingen gesloten wordt. De uitvoering wordt in deelprojecten gerealiseerd. Daarnaast is het stadskantoor logistiek, zowel binnenstedelijk als binnen de muren, een uitdagend
object.

De beoogde opdracht bevat de volgende onderdelen:
– Bouwkundige werken : niet dragende binnen wanden, vloeren, plafonds, afwerking.
– Elektrotechnische werken : elektra, data-infrastructuur, verlichting, etc.
– Werktuigbouwkundige werken : klimaatinstallatie, water, afvoer, etc.
– Brandveiligheidsinstallaties : ontruimingsinstallatie, sprinklers

Onderdelen die niet gewijzigd worden:
– Hoofddraagconstructie
– Klimaatschil: Gevel en dak
– Buitenruimtes

De gemeente wil de opdracht gunnen aan één inschrijver. De gemeente gunt de opdracht aan de inschrijver die de economisch meest voordelige inschrijving indient op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze opdracht volgt de gemeente de Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure.

Bron: Tenderned zondag 2 april 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/293375

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 4 april 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *