Velsen selecteert Beens groep voor Viskade IJmuiden – Aanbestedingsnieuws

Velsen selecteert Beens groep voor Viskade IJmuiden

©Zaz 2015

De steiger aan de Vissershaven en de openbare ruimte aan de Halkade zijn al enige tijd aan vervanging toe. Zeehaven IJmuiden N.V. wil hier in samenwerking met de gemeente Velsen een kade realiseren.  Daarvoor is via een aanbesteding Beens groep en partners Iv-Infra en Hosper gecontracteerd, voor de uitwerking van een plan voor een kade en de omgeving en als beoogd uitvoerder.

De oude houten steiger tegenover de hallen, naast Mercuur Vis, wordt verwijderd. Op deze plek komt een nieuwe kademuur; hierdoor komt er een stuk ‘land’ bij. Tussen de Halkade en het water wordt gewerkt aan nieuwe parkeergelegenheid en ruimte voor gepaste, fish & food activiteiten.  Ook wordt op deze plek een verblijfsruimte gecreëerd.  De Halkade wordt opnieuw ingericht en de riolering wordt vervangen.

De Viskade moet een bruisend gebied worden, voor bezoekers, dagvissers, visondernemers, winkeliers en andere ondernemers. Kortom,  een plek waar mensen graag komen. “Je kunt er straks op een bankje van het uitzicht over de haven genieten terwijl je een visje eet.” Maar onze redactie houdt het liever op een broodje kaas. Vis is voor meeuwen.

Bron: Velsen, 15 januari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *