Van Veldhoven agendeert circulaire economie – Aanbestedingsnieuws

Van Veldhoven agendeert circulaire economie

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) is namens het Nederlandse kabinet aanwezig bij de Global Climate Action Summit in San Fransisco van 12 tot en met 14 augustus. Zij onderstreept daar het belang van een duurzame economie zonder afval om de klimaatdoelen te halen.

Van Veldhoven roept op om het grondstoffengebruik hoger op de internationale klimaatagenda te krijgen. “Het grondstoffenbeleid is de missing link van Parijs. Zonder slimmer grondstoffenbeleid halen we de doelstellingen niet. Met een meer circulaire economie kan alleen de Europese industrie zijn CO2-uitstoot al met 60% verminderen. We moeten verder kijken dan windmolens en zonnecellen”.

© Global Climate Action Summit 2018

Zo wordt er onder meer gesproken over duurzame mobiliteit. Nederland neemt initiatief om de omslag naar duurzame mobiliteit te versnellen. Het Nederlandse beleid wordt geïntroduceerd door staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. Daarna wordt in 3 sessies dieper ingegaan op verschillende aspecten van duurzaam transport.

Tijdens de conferentie vindt aanstaande vrijdag, ook het Food & Packaging in the Circular City plaats. Dat wordt georganiseerd door de Nederlandse overheid, San Francisco en Rotterdam. Het event richt zich op het verminderen van voedselverspilling en gebruik van plastic verpakkingsmateriaal in de stad aan de hand van ervaringen van San Francisco en Rotterdam. Het doel van deze sessie is om creatieve oplossingen te bedenken om de initiatieven van deze 2 steden verder te ontwikkelen en andere steden te stimuleren ook actie te ondernemen.

Bron: RVO, 10 september 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *