Van Mourik legt fietspad Brabant aan – Aanbestedingsnieuws

Van Mourik legt fietspad Brabant aan

Mourik Infra legde voor de provincie Brabant de nieuwe, vijf kilometer lange Diepveldenweg aan en maakte het voor fietsers gemakkelijk en veilig, onder andere door de aanleg van een rotonde en een ovatonde met twee fietstunnels.

Van Mourik heeft het ontwerp op meerdere punten geoptimaliseerd, om het comfort en de veiligheid van fietsers te vergroten. Bijvoorbeeld het doorzicht van de fietstunnels bij de ovatonde. Deze tunnels zijn 15 en 16 meter lang. Belangrijkste aanpassing: de nieuwe baan van de noordelijke ingaande fietstunnel is recht gemaakt in, waardoor het doorzicht veel beter is geworden, en daarmee het gevoel van (sociale) veiligheid voor fietsers. Andere optimalisaties: gebruik van prefab tunneldelen, circulair asfalt, energiezuinige LED-verlichting en bouwen met low emission materieel.

De Diepveldenweg is een veilige, snelle doorfietsroute geworden. Dankzij het gebruik van prefab-elementen heeft Van Mourik

©Van Mourik 2021

de bouwtijd van de fietstunnels met een factor 10 ingekort. Alle duurzame maatregelen samen hebben gezorgd voor een besparing van 273 ton CO2.

Bron: Van Mourik, 20 december 2021

https://www.mourik.com/nieuws/726/mourik-maakt-brabantse-fietsroute-veilig-en-duurzaam.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *