Van Kaathoven nieuwe afvalinzamelaar voor Nederweert – Aanbestedingsnieuws

Van Kaathoven nieuwe afvalinzamelaar voor Nederweert

Illustratie: Pixabay.com

Het bedrijf Van Kaathoven Nederland BV is per 1 september 2023 de nieuwe afvalinzamelaar in de gemeente Nederweert. Vooraf ontvangen alle huishoudens met een duobak een nieuwe container voor het restafval. Deze containers worden in juli 3023 verspreid.  Samen minder afval produceren, de kosten beheersbaar houden en het afval beter gescheiden aanbieden, zodat het beter verwerkt kan worden. Het zijn belangrijke redenen waarom we afval anders gaan inzamelen. Het inzamelen van twee soorten afval in één duobak zoals dat nu nog gebeurt stopt, omdat inzamelaars dit systeem in de toekomst niet meer aanbieden.

De gemeente begon in 2022 met de zoektocht naar het beste systeem voor Nederweert. PMD werd anders ingezameld en luiers kunnen apart ingeleverd worden. Op 19 juli 2022 stemde de gemeenteraad in met de invoering van het nieuwe afvalsysteem. Begin 2023 schaft de gemeente het weegsysteem op de duobak af en hield een Europese aanbesteding om de beste nieuwe afvalinzamelaar voor de gemeente Nederweert te kiezen. En dat is het bedrijf Van Kaathoven geworden.  Het bedrijf is gespecialiseerd in afvalinzameling, -beheer en -verwerking en heeft één duidelijke missie: open zijn over afval. Het bedrijf is daarnaast een ‘inclusief werkgever’ en als organisatie PSO (prestatieladder socialer ondernemen) trede 3 gecertificeerd.

Van Kaathoven gaat vanaf 1 september 2023 het restafval, het GFT, het PMD, de luiers en het incontinentiemateriaal inzamelen. Vanaf 1 juli 2024 haalt het bedrijf ook het glas op. De nieuwe containers voor het apart inzamelen van restafval worden geleverd door het bedrijf Kliko BV. De opdracht voor het registratiesysteem van afvalbakken is gegund aan Schäfer BV.

Bron: Gemeente Nederweert 6 juni 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 7 juni 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *