Nieuwbouw IKC de Brug Bodegraven – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw IKC de Brug Bodegraven

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is voornemens om nieuwbouw te plegen voor IKC de Brug te Nieuwerbrug aan den Rijn. Ten behoeve van de nieuwbouw is de Aanbestedende Dienst voornemens een bouwkundig aannemer en installateur te selecteren en heeft hiertoe een nationale niet-openbare aanbestedingsprocedure in twee percelen uitgeschreven.
Het gaat blijkens de informatie op TenderNed om:1.750 m2 bvo. Dat staat ook in de selectieleidraad.
Het IKC bestaat uit een basisschool, een kinderopvang en een gymzaal. Alle functies bevinden zich op de begane grond met uitzondering van de installatieruimte. De totale omvang van het gebouw betreft circa 1.750 m2 bvo waarvan ruim 120 m2 bvo inpandige installatieruimte. Het ontwerpteam bestaat uit De Zwarte Hond, Swinn en Merosch.
In Nieuwerbrug zijn de buitenschoolse- en peuteropvang al sinds circa 5 jaar tot volle tevredenheid onder één dak gehuisvest. De gemeente heeft de ambitie om voor de kinderen een doorlopende leerlijn aan te bieden. Dit zorgt voor een soepele overgang tussen peuterspeelzaal, basisonderwijs en buitenschoolse opvang waarbij

©Bodegraven-Reeuwijk 2023

gewerkt wordt met één pedagogische visie. Voor de nieuwbouw van school De Brug is gekozen voor het samenleren en samenwerken onder één dak, in de vorm van een Integraal Kind Centrum (IKC).

Nieuwbouw van de school, samen met peuter- en buitenschoolse opvang in combinatie met een nieuwe gymzaal in De Wijde Wiericke bleek voor alle partijen de beste optie. Het is de meest verkeersveilige optie en het naastgelegen speelveld zorgt, samen met het schoolplein, voor extra speel- en beweegmogelijkheden.
Het schoolbestuur en de gemeente werken samen aan een programma van eisen voor de nieuwbouw en gaan een architect inschakelen om te komen tot een nieuwbouwplan. Voor de kinderopvang wordt net als in de bestaande situatie samengewerkt met Kind & Co en voor de nieuwbouw van de gymzaal wordt samengewerkt met Stichting Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk. Bij het werk aan het programma van eisen zullen weer diverse partijen uit Nieuwerbrug betrokken worden. De verwachting is dat de bouw in de loop van 2023 van start gaat en dat de school in 2024 open gaat.
Zie
Zie ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *