Van Gelder wint onderhoudscontract haven Rotterdam – Aanbestedingsnieuws

Van Gelder wint onderhoudscontract haven Rotterdam

Foto: vangelder.com

Van Gelder is de komende vier jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het openbare wegennet in de Rotterdamse haven. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld wegverhardingen, markeringen en de bebording. Met Havenbedrijf Rotterdam is een contract overeengekomen waarin bereikbaarheid, duurzaamheid en meetbaarheid een belangrijke rol spelen.

BTL Realisatie maakt ook deel uit van het contract en is de komende jaren weer verantwoordelijk voor de groenvoorziening in Europa’s grootste haven. “De overeenkomsten passen in het beleid van het Havenbedrijf om op een duurzame manier veel zorg te besteden aan de infrastructuur en groenvoorziening in de haven. Dat is belangrijk voor de bereikbaarheid, het vestigingsklimaat en de aantrekkelijkheid van de haven”, zegt Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

De twee aannemers werkten de afgelopen twee jaar al samen in de haven en daar is dus een nieuw vierjarig contract uitgerold. De aanbesteding kwam destijds op een uitzonderlijke wijze tot stand, want Van Gelder en BTL wonnen de Europese aanbesteding op basis van een zogenoemde ‘Best Value’-aanpak: het behalen van de meeste waarde voor de beste prijs door de krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars expertise.

Voor Van Gelder, gespecialiseerd in beheer en onderhoud van infrastructuur, is het een uniek contract, zegt Leendert Ripping, bedrijfsdirecteur van Aannemingsmaatschappij Van Gelder. “Omdat we samenwerken, ontwikkelen en innoveren om zo een bijdrage te leveren aan een haven van wereldklasse.”

In de overeenkomst is opgenomen dat bij tevredenheid van alle partijen de contracten van zowel Van Gelder als BTL met nog eens vier jaar verlengd kunnen worden.

Bron: Van Gelder, 3 februari 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *