Van Gelder mag Erasmusweg Den Haag aanpakken – Aanbestedingsnieuws

Van Gelder mag Erasmusweg Den Haag aanpakken

Van Gelder B.V. uit Elburg gaat na het winnen van de aanbesteding het eerste deel van de Haagse Erasmusweg, van Troelstrakade tot de Loevesteinlaan aanpakken. Er waren vijf inschrijvingen op deze aanbesteding met een waarde van €5.641.000,-.

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg tussen het centrum en de A4. Het verkeer rijdt er vaak niet goed door. De weg heeft richting het centrum één rijstrook en dat is te weinig. Ook is de Erasmusweg toe aan een opknapbeurt. Daarom wordt het asfalt en de bestrating op veel plekken vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd.

Foto: Den Haag.nl

De weg richting centrum krijgt er een hele rijstrook bij. Straks zijn er dus 2 rijstroken in elke richting. Ook worden de parkeerplekken langs de weg breder en duidelijker zichtbaar. De middenberm wordt smaller, zodat er ruimte ontstaat voor de extra rijstrook en ruimere parkeerplaatsen. De weg oversteken is door deze versmalling van de middenberm straks op minder plekken mogelijk. Dit geldt zowel voor auto’s, als voor fietsers en voetgangers. De oversteekplaatsen die blijven, worden duidelijker en veiliger. Dit is soms wel even omrijden of omlopen. Door het aantal oversteekplekken te verminderen, rijdt het autoverkeer op de Erasmusweg vlotter door.

De gemeente combineert werkzaamheden door ook direct het oude riool in een deel van de Erasmusweg vervangen. Hierdoor wordt overlast beperkt in tijdsduur. Het gedeelte tussen de Loevesteinweg en de Beresteinlaan wordt in 2020 aagepakt.

Bron: Tenderned/Den Haag .nl https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/bereikbaarheid/erasmusweg-herinrichting.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *