Van Eesteren wint opdracht renovatie paleis Huis Ten Bosch – Aanbestedingsnieuws

Van Eesteren wint opdracht renovatie paleis Huis Ten Bosch

TBI-onderneming J.P. van Eesteren gaat ook de 2e fase van de renovatie van paleis Huis ten Bosch uitvoeren.

Het bedrijf had al de opdracht gekregen voor de eerste fase: sloop- en demontagewerk als het weghalen van oude leidingen, plafonds en sanitair, en herstelwerk aan daken en gevel.

De 2e fase is de grootste klus: bouwkundige restauratie van het paleis, het aanleggen van nieuwe installaties (elektra, water, klimaat), liften en een keuken. De renovatie van paleis Huis ten Bosch kost maximaal 59 miljoen euro. Daarmee kan de renovatie van het hele paleis in 1 keer gedaan worden. Het werk duurt naar verwachting tot eind 2018.

De renovatie van het paleis leent zich niet voor openbare aanbesteding onder verschillende aannemers. Details over de beveiliging en over de inrichting als werk- en woonpaleis voor de Koning en zijn gezin kunnen niet in brede kring openbaar zijn. Daarom hebben deskundigen van het Rijksvastgoedbedrijf op basis van beschikbare gegevens en ervaringen gezocht naar de meest geschikte aannemer. De ervaringen met Van Eesteren in de 1e fase waren aanleiding ook de tweede fase aan het bedrijf te gunnen.

Bron: Rijksoverheid, 14 december 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *