Kampen gaat vervoer regiotaxi Overijssel zelf aanbesteden – Aanbestedingsnieuws

Kampen gaat vervoer regiotaxi Overijssel zelf aanbesteden

Kampen gaat de regiotaxi in haar gemeente zelf aanbesteden. Begin dit jaar besloot de Provincie Overijssel om per 1 januari 2017 te stoppen met de regiotaxi in Noordwest- Overijssel, Salland en het Vechtdal. Kampen heeft daarop besloten het regiotaxi vervoer lokaal door te zetten.  Dit betekent dat Kampen het WMO-vervoer gaat aanbesteden. De gemeente verwacht per november 2017 een nieuwe vervoerder te contracteren. Tot die tijd zal een contract met Connexxion worden voortgezet.

Bron afbeelding https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Zicht_op_Kampen.jpg

Gemeente Kampen zag destijds in de Vervoerservice van Stichting Welzijn in Kampen (opgezet begin 2015) een goed, lokaal alternatief voor de Regiotaxi.

Door een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep ziet de gemeente zich genoodzaakt, net als bij de huishoudelijke hulp, vervoer als voorziening vanuit de WMO blijven aanbieden. Voor de periode na 1 november wordt gezocht naar een structurele oplossing die betaalbaar is en past bij de beleidsuitgangspunten van de gemeente: dichtbij de inwoners en laagdrempelig.

De vervoersvoorziening van Welzijn in Kampen blijft in zijn huidige vorm bestaan, zo kondigt de gemeente aan op zijn website. De gemeente waardeert de meerwaarde van de Stichting aan het vervoer. Het biedt inwoners de mogelijkheid en keuzevrijheid om zelf hun vervoer te regelen. Bovendien draagt het bij aan het vergroten van sociale contacten van de inwoners van Kampen.

Chauffeurs van Connexxion zijn niet blij met de inzet van de vrijwilligersorganisatie. Zij waren 4 december gaan demonstreren bij het gemeentehuis en spreken van broodroof.

Bron: Kampen, 8 december 2016

 

Zie:
https://www.kampen.nl/nieuws/connexxion-blijft-voorlopig-wmo-vervoerder-in-kampen

http://www.destentor.nl/regio/kampen/connexxion-rijdt-nog-jaar-regiotaxi-in-kampen-1.6714207

http://www.overijssel.nl/thema’s/bereikbaar/regiotaxi-overijssel/regiotaxi-overijssel/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *