Van der Valk, UNStudio en Quant winnen congresvoorziening Brainport Eindhoven – Aanbestedingsnieuws

Van der Valk, UNStudio en Quant winnen congresvoorziening Brainport Eindhoven

Weet u nog dat we een artikel schreven over de aanbesteding voor het te ontwikkelen congrescentrum in Eindhoven? We speculeerden toen nog over mogelijke locaties voor het congres voor de aanbestedingswereld, het Pianoocongres, Leuk, dan kunnen ook Vlamingen komen praten over de niet-werking van de Aanbestedingsrichtlijnen. Niet dat dat nodig was, het werd en wordt online gehouden, zodat het niet nieuwswaardig genoeg was om erover naar huis te schrijven. En dit jaar weer! In elk geval, waar is nu dat congrescentrum. Volgens het Brabants Dagblad was het iets bij de Boschdijk. Handig voor de Philipsrestanten. Volgens Aanbestedingsnieuws was het een vergroting van het Evoluon, want daar hopen we gewoon op want het Evoluon is zo mooi. Dat moet je echt eens van binnen gezien hebben. Het was… tromgeroffel Veruit de minst inspirerende omgeving van Eindhoven… de… Hotel van der Valk aan de rand van de A67 en de A2.

Goed bereikbaar, met de bus die 1x per uur gaat naar Dommelen, maar die vertrekt net tegelijk met de trein, die overstap haal je net, als je tenminste tactisch achteraan instapt en enorm hard door de nieuwe stationshal kan hollen en daarbij ook nog je chipkaart al gereed hebben; gegarandeerd niet. Als je uit Groningen komt, moet je die ochtend op het station staan om 05:05 om er om half 9 eens te zijn. 3 en een half uur met een schadelijk en niet-werkend mondkapje op en diezelfde avond nog terug, ook weer zo lang natuurlijk. Minder lopen is het, als je bus 7 neemt maar die kronkelt door de hele stad, als enige bus in Eindhoven. Nou dat zullen al die ambtenaren die met de trein moeten, leuk vinden. Deze Aanbestedingsnieuws ging daarom toen de trein 20 jaar geleden zo veel beter was, ook uiteindelijk niet in Groningen studeren.

En het is al half afgebouwd of toch in elk geval in voorbereiding, zagen we zelf op een fietsrondje over de kaalgekapte heide daar. Hoe is het toch mogelijk dat ze zo snel werken daar in Eindhoven. Nog geen half jaar na de aanbesteding staat het gebouw al. We moeten wel toegeven dat dit voor moderne architectuur bijzonder smaakvol ontworpen is, met een stille hint naar het Station van Eindhoven. Dat blijkt te zijn gedaan door Quant Architectuur. Dus die is als winnaar uit de strijd gekomen. Dan is verder nog Adviesbureau Tielemans de constructeur, DVP Smart Concepts regelt de installaties en ze hebben ook nog ISIS Bouwadvies uit Den Haag gevraagd, ook bekend van het Theater in Den Bosch.

we strived for a high-end composition, comprising an elongated plinth within a lush green setting and a park landscape on the roof. The plinth, with its park-like appearance, seeks a clear connection to the Genneper Parken. Next to
it are the two high pillars of the hotel towers. They serve as urban icons, marking the entrance to the city, as well as the location of the mobility hub. Spatially they create a connection to the high-rises in the city center
Gerard Loozekoot, UNStudio

En er zit ook nog eens een quasi inhouse casino inpandig. Eindhoven verwacht blijkbaar ondanks de tijding nogal veel toerisme. En dat allemaal voor de braderie op de Roostenlaan? Hoewel, denk groot… Dat is natuurlijk moeilijk als je al een tijdje weg bent uit Eindje en je nog steeds de associatie hebt met lieflijke boerendorpjes, maar het is ook echt wel van belang te beseffen dat Eindhoven veel potentie heeft. Op zich is de locatie voor wie met de auto komt, heel goed bereikbaar. Voor wie een internationaal congres wil organiseren is het aan te raden zo min mogelijk Nederland in te gaan. Duitsers hoeven maar te crossen over de a67, slalommend tussen alle vrachtwagens naar de Haven van Antwerpen door en Belgen kunnen het hinkelen, vanuit Antwerpen precies 1 uur 11 minuten met de trein naar Lommel en vandaar met de bus via Eersel overstappen, vroeger kon dat in 1x direct van Lommel naar Eindhoven, maar dan nog, met 1x overstap zijn ze waarschijnlijk nog eerder dan daar vanuit Groningen. vanuit Engeland kan je nog met de Eurostar en dan 1x overstappen in Rotterdam. En dan dus met de bus naar Dommelen. Niet vergeten op het knopje te drukken, anders moet je teruglopen vanuit Leende of daar een uur op de bus wachten.

Nu met de corona is het vast heel betaalbaar. Als je last minute een congres moet organiseren omdat ineens blijkt dat een verkoudheidsvirus onder gezonde mensen niet overdraagt, is het nog niet zo’n gek idee. Uitgever 3a3 Publishing weet uit ervaring wel dat je blij mag zijn als je over de 100 mensen zit met een online opkomst. In het echt zijn stotterende of eh …eh-zeggende sprekers over dodelijk saaie onderwerpen nog wel te verdragen. Online moet je aan een paal de salsa dansen om de mensen wakker te houden over aanbestedingen. Na 200 begint de streaming ook zo gammel te worden dat je er speciale voorzieningen voor moet hebben getroffen opdat iedereen ongestoord kan blijven streamen.

Zie ook: Brochure plan congresvoorziening Van der Valk

https://eindhoven.parlaeus.nl/user/bestuursdocument/action=showannex/gdb=2180/Bijlage_1_-_Brochure_plan_congresvoorziening_Van_der_Valk.pdf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *