Van den Herik, Bam, Spie winnen renovatie Spooldersluiscomplex – Aanbestedingsnieuws

Van den Herik, Bam, Spie winnen renovatie Spooldersluiscomplex

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het renoveren van het Spooldersluiscomplex in het Zwolle-IJsselkanaal aan Le Chêne, een combinatie van de aannemers Van den Herik, BAM en Spie. Met een transitieperiode vanaf december 2023 neemt Le Chêne het dagelijks onderhoud van het complex over van de huidige onderhoudsaannemer Vitaal. In 2024 beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie met onder meer aanvullend onderzoek.

Le Chêne kwam uit de beoordeling als de aanbieder met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Voor dit multidisciplinaire project zet de combinatie in op een robuuste aanpak met een integraal ontwerpproces. Verschillende maatregelen helpen om verrassingen te voorkomen en te zorgen dat de renovatie in de daarvoor beschikbare periode uitgevoerd kan worden.

Fragment Wikicommons :
CC0
File:20150909 Spooldersluis1 Zwolle-IJsselkanaal Spoolde.jpg
Aangemaakt: 9 september 2015
@Gouwenaar

Met deze renovatie krijgt het complex een -volgens Rijkswaterstaat grondige opknapbeurt: de Spooldersluis voor de scheepvaart, het bijbehorende bediengebouw, en de Spoolderbrug voor het wegverkeer. De aandrijving en bewegingswerken voor het openen en sluiten van de sluisdeuren en de ophaalbrug worden vervangen.

Tijdens de selectieprocedure kreeg het project voldoende belangstelling vanuit de markt. De zogeheten concurrentiegerichte dialoog light leidde tot goede gesprekken met een open houding van beide kanten.

Met onder meer een bezoek op locatie werden onduidelijkheden over de opdracht weggenomen. Ook breidde Rijkswaterstaat de beoogde stremmingsperiode uit op basis van reacties van geïnteresseerde partijen. Zo waarborgen we de veiligheid van de opdrachtnemer en voorkomen we dat deze onder druk komt te staan om het werk op tijd gedaan te krijgen.

Ook worden de elektrische installaties, kabels, verlichting en seinen vervangen. Rijkswaterstaat herstelt het betonwerk en voorziet stalen delen van de sluisdeuren en de brug van een nieuwe laag verf.

Bron: Rijkswaterstaat, 30 november 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *